Libanese limonade

  • Arabisch,
  • 0-10 min.

Deze limonade past perfect bij een Arabisch getinte maaltijd, maar is ook heerlijk verfrissend en beslist niet te zoet als dorstlesser op een hete zomerdag.

Deel dit recept

Ingrediënten
3 citroenen
6 el suiker
stukje gember (circa 3 cm.)
3 takjes munt
circa 1,5 liter bruisend mineraalwater
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
rasp en vijzel, citruspers

Voorbereiding

Rasp de schil van 1 citroen (bij voorkeur een biologische).
Schil de gember en rasp fijn. Pluk de muntblaadjes en hak ze fijn. Pers de citroenen uit.

Bereidingswijze

Stamp in een vijzel de citroenrasp, munt, suiker en gember zo fijn mogelijk. Doe het mengsel in een kan met het citroensap en vul aan met het mineraalwater.

Bron

Arabia (kookboek)

Serveertip

Serveer eventueel met ijsblokjes of crushed ijs.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jokevd1 avatar
jokevd1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten