Libanese limonade
- Arabisch,
- 0-10 min.
Deze limonade past perfect bij een Arabisch getinte maaltijd, maar is ook heerlijk verfrissend en beslist niet te zoet als dorstlesser op een hete zomerdag.
Ingrediënten
3 citroenen6 el suiker
stukje gember (circa 3 cm.)
3 takjes munt
circa 1,5 liter bruisend mineraalwater
Benodigdheden
rasp en vijzel, citruspersVoorbereiding
Rasp de schil van 1 citroen (bij voorkeur een biologische).
Schil de gember en rasp fijn. Pluk de muntblaadjes en hak ze fijn. Pers de citroenen uit.
Bereidingswijze
Stamp in een vijzel de citroenrasp, munt, suiker en gember zo fijn mogelijk. Doe het mengsel in een kan met het citroensap en vul aan met het mineraalwater.
Bron
Arabia (kookboek)
Serveertip
Serveer eventueel met ijsblokjes of crushed ijs.