Marokkaanse dadelkoekjes
- Marokkaans, Banket
- 20-30 min.
Maak de helft van het recept en je hebt nog steeds een berg koekjes. (Ik halveer bijna altijd de Marokkaanse en Arabische recepten). De koekjes smaken zoet, maar niet te zoet en hebben dat typisch Marokkaanse door het gebruik van oranjebloesemwater.
Ingrediënten
500 gram bloem, gezeefd2 dl oranjebloesemwater
2 el suiker
snuf zout
250 gram gesmolten boter, warm
150 gram gehakte walnoten
400 gram ontpitte zachte dadels
poedersuiker
Benodigdheden
bakpapier
Voorbereiding
Noten en dadels met hakmes fijnhakken en tot samenhangend geheel kneden.
Deeg maken: Meng gezeefde bloem, oranjebloesemwater, suiker en zout. Voeg de gesmolten boter in porties toe. Kneed tot een soepel zacht en vettig deeg.
Bereidingswijze
Verhit de oven op 150C.
Maak van het dadel-noten mengsel bolletjes ter grootte van een knikker. Vorm van het deeg bolletjes en duw ieder bolletje uit tot een lapje. Vouw het deeglapje om de "dadelknikker" tot een rond bolletje. Haal het bolletje door de poedersuiker en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw alle bolletjes een beetje plat en bak ze in 20-30 minuten tot ze stevig aanvoelen, maar nog wel wit zijn. Laat ze afkoelen en bestrooi ze met (extra) poedersuiker.
Bron
Arabia (kookboek)