Ovenschotel van courgette en tomaat

  • Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gram tomaten
4 courgettes,(ca.700 gr.), geschild+in plakjes ca.1 cm.
4 el olijfolie
3 sjalotten, gesnipperd
4 teentjes knoflook, gehakt
1 el gehakte provinciale kruiden of 1 tl gedroogd
5 eieren
100 gr.geraspte, jongebelegen kaas
12 zwarte olijven, plakjes
peterselie en/of verse basilicum
zout en peper
ronde ovenschaal ingevet ca. 28 cm. doorsnee, hoog 4-5 cm
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Oven voorverwarmen op 200 gr.
tomaten ontvellen, verwijder zaad en zaadlijsten

Bereidingswijze

-verhit 2 el olijfolie, fruit sjalotten + helft knoflook.-voeg tomaat en prov.kruiden toe.Stoof, roer af en toe, wrijf grote stukken fijn. Laat indikken en pureer met de staafmixer.
-verhit rest olie, fruit rest knoflook, courgette erbij.
Bak beetgaar.
Bestrijk de ovenschaal met de ingedikte tomatensaus. Leg daarop de courgettes (stapel niet t.a. de rand).
Kluts eieren met zout+peper. Giet eiermassa over de courgette, verdeel de geraspte kaas en olijvenplakjes erover.
Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven.

Bron

Mies

Serveertip

Garneer met peterselie en/of basilicum.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten