Canneloni

  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
VLEESSAUS
3 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
120 g bak bacon, in dobbelsteentjes
60 g champignons, fijngesneden
¼ tl gedroogd basilicum
220 g varkensgehakt
220 g kalfsgehakt
1 el peterselie, fijngehakt
200 g tomaten uit blik, in blokjes
2.5 dl runderbouillon
3 el droog broodkruim
1 ei
TOMATENSAUS
2 el olijfolie
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
800 g tomaten uit blik, in blokjes
1 tl basilicum, gehakt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

VERHIT voor de vleessaus de olie in een braadpan en fruit op matig vuur de ui, het knoflook en de bacon circa 6 minuten tot de ui glazig is. Roer het basilicum en de champignons erdoor, bak het geheel 2-3 minuten en doe vervolgens het gehakt erbij. Bak het gehakt rul en lichtbruin. Breng op smaak, doe de tomaten, peterselie en bouillon erbij, dek de pan gedeeltelijk af en laat het geheel 1 uur zachtjes koken. Haal het deksel van de pan en laat alles nog een 30 minuten koken zodat de saus wat in kan dikken. Laat hem iets afkoelen en roer het broodkruim en het er erdoor.
VERHIT voor de tomatensaus de olie in een braadpan en fruit de ui en het knoflook in circa 6 minuten glazig. Roer de tomaten en het basilicum erdoor. Voeg 2.5 dl water toe en breng het geheel op smaak. Laat het 30 minuten zachtjes koken tot u een dikke saus hebt.

Bereidingswijze

ik doe er nog spinazie en ricotta bij en een schepje suiker

Bron

vriendin

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

loisenevelien avatar
loisenevelien

Doorsturen

Home Recepten