Elzasser kip in zuurkool

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Een supergerecht voor lange herfst- en winteravonden!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 (boerenscharrel) kip
30 gr boter
125 gr gerookte spekblokjes
2 uien (in ringen)
2 tenen knoflook (in plakjes)
1 kg zuurkool (liefst vers vh vat)
2 kaneelstokjes
2 laurierblaadjes
4 dl droge witte wijn (Riesling)
1 rookworst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenvaste braadpan

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 125grC. Bestrooi de kip van binnen en buiten met zout en peper.

Bereidingswijze

verhit de boter in de pan en bak de kip op middelhoog vuur ca 10 minuten rondom mooi goudbruin. Neem de kip dan uit de pan houdt haar even apart. Doe de spekjes in de pan en bak die een paar minuten, voeg dan de uien en knoflook toe en bak ze een paar minuten mee. Schep dan de zuurkool met de kaneelstokjes en laurierblaadjes bij het spek en bak eventjes mee. Maak dan ruimte in het zuurkoolmengsel en leg de kip in de ruimte. Schenk de wijn over het geheel en breng aan de kook. leg de rookworst erbij (op de zuurkool) en doe het deksel op de pan. Zet de pan in het midden van de oven en laat ongeveer 2 uur garen. Snij dan de kip en rookworst in stukken en serveer lekker direkt.

Bron

c1000

Serveertip

Lekker met aardappelpuree

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten