Biefstuk Stroganoff

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2012

Het bekende biefstukgerecht origineel uit Rusland. Nu maar mijn versie hier op Smulweb gezet, probeer het gerust, het zal niet tegenvallen....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 (kogel)biefstukjes (in ca 1 cm dikke reepjes)
50 gr boter
2 uien (grof gesnipperd)
250 gr champignons (in schijfjes)
1 el paprikapoeder (pikant)
1 tl komijnzaad of poeder
1 tl oregano
1 klein blikje tomatenpuree
1 dl vleesfond
1,5 dl droge witte wijn
flink borrelglas wodka
1 bekertje creme fraiche
2 el dille (fijngesneden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan of hapjespan

Bereidingswijze

Verhit de boter en bak hierin de biefstukreepjes snel rondom bruin, haal ze uit de pan houd even apart op een bord. Bak nu de ui in de boter een minuutje en doe de champignons erbij. Bak ook dit een minuutje of 2. Voeg dan de paprikapoeder, komijn, oregano en tomatenpuree toe en bak nog een minuutje. Giet er dan de fond en de wijn bij en roer alles goed door. Vergeet niet de wodka toe te voegen nu (!!!) en je kunt ervoor kiezen om nu te gaan flamberen. Doe het dan wel voorzichtig en verstandig, niet onder een afzuigkap.. Roer er de creme fraiche door en laat alles een minuutje doorkoken, doe er dan de biefstukreepjes terug bij en de dille en laat alles goed door en door warm worden. Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.

Serveertip

Lekker met rijst of gebakken aardappeltjes en doperwtjes. En natuurlijk een goeie borrel wodka!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten