Canneloni met gehakt in tomatensaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2012

Kruidig gevulde deegrolletjes in een lekkere tomatensaus, heerlijk Italiaanse ovenschotel!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote of 8 kleine (verse) Canneloni`s
300 gram half om half gehakt
3 sjalotjes (heel fijngesnipperd)
3 teentjes knoflook (heel fijngesnipperd)
2 blikjes tomatenpuree
3 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 blik tomatenblokjes
3 el rode pesto
1 Spaans pepertje (in ringetjes)
1 fles Bechamelsaus (Grand`Italia, of zelf maken)
100 gr gratinkaas
olijfolie
nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal (ingevet), staafmixer, steelpan

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200grC. Meng het gehakt met 1 blikje tomatenpuree, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook,1 el rode pesto en 1 el van de kruidenmix en laat eventjes staan.

Bereidingswijze

Begin met de Tomatensaus. Fruit in de olie de overige sjalotjes, knoflook, pepertje en kruiden aan en voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit eventjes mee. Doe dan de tomatenblokjes met sap en de rode pesto erbij en breng aan de kook. Maak evt op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden en pureer met de staafmixer. Hou even apart.
Vul de Canneloni buisjes voorzichtig maar royaal met het gehakt, ze moeten goed vol zitten. Vul de ovenschaal onderin met de tomatensaus en leg daar de Canneloni`s in, giet hierover de becamelsaus (ze moeten allemaal goed bedekt zijn) en strooi er wat nootmuskaat over. Strooi hierover de kaas en zet de schaal ca 30 minuten in de oven. De Canneloni`s zijn dan gaar en de kaas mooi gegratineerd. Buon appetito!

Serveertip

Een frisse rucolasalade smaakt hier heel goed bij, evenals een stokbrood

Laatste reacties

jans10 avatar
jans10 07-10-2013

Hallo Delarosa, Wat een heerlijk recept, toch miste ik iets. Heb je recept gecombineerd met een recept van Gerard van www.allrecipes.nl (cannelloni met pittige gehaktvulling). Voor mij is het nu helemaal af (en voor mijn gezin ook trouwens). Dank voor de inspiratie!! groetjes, Jantien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten