Rode kool met appel (basisrecept)

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2012
  • Rode kool met appel (basisrecept)

    Rode kool met appel (basisrecept)

    Rode kool met appel (basisrecept)

Zelfs het basisrecept is voor velen al een kunst. Ja, rode kool raakt uit de tijd. We hebben geen geduld meer om hier even de keuken voor in te moeten. De meesten van ons kopen een pot in de super want dat staat voor makkelijk en snel. Misschien weten we gewoon niet hoe het moet. Afijn, hieronder de eenvoudigste beschrijving die gewoon niet kan mislukken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram rode kool, fijngesneden
3 goudrenetten (als die er nog niet zijn Elstar)
1 theelepel kaneel
3 kruidnagels
1 grote of 2 kleine laurierblaadjes
Peper
Zout
Allesbinder
3 eetlepels bruine suiker
1/4 liter water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan

Bereidingswijze

Breng de rode kool in het water aan de kook. Voeg vervolgens de laurierblaadjes, kruidnagels, peper en zout toe. Schil intussen de appels en snijd ze in blokjes. Bestrooi de blokjes met kaneel. Doe de appels bij de rode kool. Voeg gelijk de bruine suiker toe. Laat alles op laag vuur ca. 30 minuten sudderen. Giet de rode kool af en verwijder de kruidnagels en de lauriersblaadjes. Indien nodig kun je de rode kool nog binden.

Serveertip

Lekker bij stoofvlees, met worst, karbonade en wild!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

LiekieLiek80 avatar
LiekieLiek80 12-02-2019

Gemaakt precies zoals in t recept, maar oei oei... Veeeeeeeel te zoet naar mijn smaak! Eerst proeven voordat je er suiker bij doet en dan geen 3 lepels tegelijk doen. ;-)

reflexxo avatar
reflexxo 14-09-2017

Nou, die ziet er goed en lekker uit! Hij komt uit eigen tuin en slakken en rupsen hadden alvast een voorproefje genomen! het eindresultaat ga ik zo proberen, wel maar 1 lepel basterdsuiker. Rode kool moet natuurlijk wel naar rode kool smaken.

Marjelleke11 avatar
Marjelleke11 13-11-2016

Lijkt me erg lekker. Die ga ik vandaag proberen wordt vervolgd.

MarcoTo avatar
MarcoTo 06-10-2016

Inderdaad erg lekker, maar twee etlepels rauwe rijst mee laten koken, bindt ook heel goed en is eenvoudiger.

poebeerr avatar
poebeerr 02-10-2016

Ik ben de potjes-rode-kool allang beu. Ik ga vanavond meteen aan de slag met jouw recept. Bedankt!

keesalbers031 avatar
keesalbers031 02-12-2015

Uitstekend recept. En dan een tip voor het fijn snijden van de rode kool, met een kaasschaaf gaat dat uitstekend.

carryklaver avatar
carryklaver 22-11-2015

Ik heb de rode kool ook op jouw manier gemaakt en mensen hemel wat was dat een succes. Wij doen er standaard een dikke plak gebakken bloedworst bij en dat maakte de maaltijd echt compleet. Bedankt voor dit geweldige recept. Groet, Carry Klaver

louisamartin avatar
louisamartin 22-05-2015

Ik vind het met een beetje azijn iets lekkerder. Ik houd niet van al te zoet. Alles moet met balans, zout, zoet, zuur etc...

flowersnicky avatar
flowersnicky 01-02-2015

Zo maak ik de rode kool altijd, zo lekker!

ankie43 avatar
ankie43 19-10-2013

Hallo Alex, we vonden de rode kool gemaakt op deze manier erg lekker. We hadden de kruidnageltjes in een uitje geprikt(erg makkelijk met uitvissen) en hadden misschien een schepje extra suiker moeten gebruiken(had er twee gebruikt). Vroeger gebruikte ik ook altijd azijn na het koken voor het kleuren en de zoete smaak, niet nodig dus. Bedankt en groet van Ankie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten