Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-10-2012
  • Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

    Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

    Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

  • Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

    Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

    Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

  • Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

    Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

    Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat is verschrikkelijk lekker mals vlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd voor op je vrije dag voor deze nostalgie!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram magere runderlappen
60 gram boter
Zout
peper
2 uien
2-3 tenen knoflook
2 tomaten
3 kruidnagels
snufje foelie
2 laurierblaadjes
1 1/2 dl runderbouillon (evt van blokje)
1 1/2 dl rode wijn (meer indien nodig)
1 sneetjes ontbijtkoek
(eventueel wat zout indien nog nodig)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 461,13 kcal
Koolhydraten 17,37 g
Eiwitten 36,22 g
Vetten 22,02 g
Benodigdheden
BK slowcooker of stoofpan

Bereidingswijze

Verwarm de bouillon of los de bouillonblokjes op en houd deze warm op een laag pitje. Verhit de boter in een ruime braadpan. Kruid het vlees met zout en peper. Bak het vlees (in z`n geheel) in de boter als het schuim is weggetrokken. Bak het rondom bruin. Snij de ui in grote stukken en voeg dan de in stukken gesneden ui toe. Plet de tenen knoflook met een groot mes en voeg de geplette hele tenen knoflook toe. Snij de tomaten in grote stukken en voeg toe. Voeg de kruiden toe en schenk de warme bouillon erbij. Voeg de wijn toe en zorg dat het vlees net onder staat. Laat het vlees op laag vuur ca. 2-3 uur sudderen, regelmatig doorroeren en indien nodig vocht toevoegen (wijn, bouillon of water). Het is belangrijk om het vlees op een laag pitje te laten sudderen. Als het vlees gaar is roer dan de ontbijtkoek in stukjes door het gerecht zodat de saus kan binden.

Bron

Heel oud foodmagazine en iets bewerkt

Serveertip

Lekker met aardappelen, puree, stamppotten, rode kool, spruitjes, prei enz.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Edwinxxl avatar
Edwinxxl 31-01-2022

Had alleen de benodigheden gezien. Dit gekocht en toen aan de gang. Toen kwam ik erachter dat het een stoofpan gerecht was geen slowcooker. Helaas balen voor 1e poging. Toch redelijk gelukt na 8 uur slow cooking. Echter kruidnagelsmaak en laulier te heftig dus gebruik de helft van recept. Telkens even roeren ook niet de bedoeling bij een slowcooker. Kortom redelijk maar niet echt op slowcooker geschreven

Remmyvanderwoude avatar
Remmyvanderwoude 28-10-2020

gisteren een slow cooker gekocht, en ga dit recept als eerste maken, doet me zo denken aan thuis....

meeuw405 avatar
meeuw405 04-04-2020

Nou bij kan het altijd. Heerlijk!!!!!

poebeerr avatar
poebeerr 03-04-2020

Het is niet echt weer voor een winterse stoofschotel, maar ik bewaar hem alvast. Dankjewel voor je recept.

joandavis avatar
joandavis 14-02-2020

It is undisputed that Criminology Writing Help Services pose challenges for students because preparation takes into consideration a lot of details needed for Custom Criminology Writing Services and in-depth knowledge on the topic in order to come up with a Criminology Writing Service Paper. https://researchpapers247.com/criminology-writing-services/

hans3333 avatar
hans3333 16-04-2019

Je kunt een wat oudere bourgogne nemen, die zit wat hoog in zuurtjes en dat maakt het vlees mals , en is daar bij prima om er naast te drinken

daniellevanfelius avatar
daniellevanfelius 16-04-2019

wat voor rode rijn moet erbij wij drinken nooit rode wijn

lucie_sneep avatar
lucie_sneep 16-10-2016

Heb dit recept vandaag gemaakt: het heeft zo'n 4 1/2 uur lekker staan pruttelen op deze zondagmiddag. Was zálig! Er gaat lekker veel in qua kruiden en dat proef je, ook de rode wijn natuurlijk maakt het áf. Het viel uit elkaar van gaarheid (Angus magere rib gebruikt)

Drub avatar
Drub 07-11-2015

Ik ga zometeen een flinke voorraad maken. ik maak er stamppot andijvie bij. Wat over blijft gaat in de vriezer. In mijn variant gaat er nog een eetlepel tomatenpuree bij en wat tijm.

Hanny15 avatar
Hanny15 02-03-2013

Ik ga vandaag rundvlees braden en kom dit heerlijke recept tegen, het toch is iets anders als dat ik het weer maak deze leuk om eens een ander recept te maken! groetjes Hanny

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten