Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

    Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

    Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

  • Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

    Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

    Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

  • Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

    Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

    Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat is verschrikkelijk lekker mals vlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd voor op je vrije dag voor deze nostalgie!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 gram magere runderlappen
60 gram boter
Zout
peper
2 uien
2-3 tenen knoflook
2 tomaten
3 kruidnagels
snufje foelie
2 laurierblaadjes
1 1/2 dl runderbouillon (evt van blokje)
1 1/2 dl rode wijn (meer indien nodig)
1 sneetjes ontbijtkoek
(eventueel wat zout indien nog nodig)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 461,13 kcal
Koolhydraten 17,37 g
Eiwitten 36,22 g
Vetten 22,02 g
Benodigdheden
BK slowcooker of stoofpan

Bereidingswijze

Verwarm de bouillon of los de bouillonblokjes op en houd deze warm op een laag pitje. Verhit de boter in een ruime braadpan. Kruid het vlees met zout en peper. Bak het vlees (in z`n geheel) in de boter als het schuim is weggetrokken. Bak het rondom bruin. Snij de ui in grote stukken en voeg dan de in stukken gesneden ui toe. Plet de tenen knoflook met een groot mes en voeg de geplette hele tenen knoflook toe. Snij de tomaten in grote stukken en voeg toe. Voeg de kruiden toe en schenk de warme bouillon erbij. Voeg de wijn toe en zorg dat het vlees net onder staat. Laat het vlees op laag vuur ca. 2-3 uur sudderen, regelmatig doorroeren en indien nodig vocht toevoegen (wijn, bouillon of water). Het is belangrijk om het vlees op een laag pitje te laten sudderen. Als het vlees gaar is roer dan de ontbijtkoek in stukjes door het gerecht zodat de saus kan binden.

Bron

Heel oud foodmagazine en iets bewerkt

Serveertip

Lekker met aardappelen, puree, stamppotten, rode kool, spruitjes, prei enz.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Doorsturen

Home Recepten