Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

Door: Fressnapf

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-10-2012

Ingrediënten 4 personen


600 gram magere runderlappen
60 gram boter
Zout
peper
2 uien
2-3 tenen knoflook
2 tomaten
3 kruidnagels
snufje foelie
2 laurierblaadjes
1 1/2 dl runderbouillon (evt van blokje)
1 1/2 dl rode wijn (meer indien nodig)
1 sneetjes ontbijtkoek
(eventueel wat zout indien nog nodig)


Verder heb je nodig


BK Slowcooker of stoofpan

Runderlapjes

Lekker 4+ uur laten garen...

Lekker 4+ uur laten garen...
Runderlapjes

Valt helemaal uit elkaar! :)

Valt helemaal uit elkaar! :)
Echt nostalgisch draadjesvlees

smaakt heerlijk bij najaars- en winterse gerechten

smaakt heerlijk bij najaars- en winterse gerechten

Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat is verschrikkelijk lekker mals vlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd voor op je vrije dag voor deze nostalgie!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de bouillon of los de bouillonblokjes op en houd deze warm op een laag pitje. Verhit de boter in een ruime Braadpan. Kruid het vlees met zout en peper. Bak het vlees (in z`n geheel) in de boter als het schuim is weggetrokken. Bak het rondom bruin. Snij de ui in grote stukken en voeg dan de in stukken gesneden ui toe. Plet de tenen knoflook met een groot mes en voeg de geplette hele tenen knoflook toe. Snij de tomaten in grote stukken en voeg toe. Voeg de kruiden toe en schenk de warme bouillon erbij. Voeg de wijn toe en zorg dat het vlees net onder staat. Laat het vlees op laag vuur ca. 2-3 uur sudderen, regelmatig doorroeren en indien nodig vocht toevoegen (wijn, bouillon of water). Het is belangrijk om het vlees op een laag pitje te laten sudderen. Als het vlees gaar is roer dan de ontbijtkoek in stukjes door het gerecht zodat de saus kan binden.

Serveertip

Lekker met aardappelen, puree, stamppotten, rode kool, spruitjes, prei enz.

Bron

Heel oud foodmagazine en iets bewerkt



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top