Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-10-2012
  • Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen

    Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen

    Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen

  • Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen

    Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen

    Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 250 g risottorijst
• 1 dl witte wijn
• 1/2 l groentebouillon
• 1/2 sjalot
• 1/2 knoflookteen
• 1/2 stengel bleekselderij
• 1/3 stuk rode peper
• 250 g rode bieten
• 1 citroen
• 1/2 dl olijfolie
• 40 g boter
• 30 g gemalen geitenkaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 820,97 kcal
Koolhydraten 73,96 g
Eiwitten 18,24 g
Vetten 44,21 g

Bereidingswijze

De rode bieten goed wassen en drogen. Wrijf ze in met olijfolie.
Leg de bieten op een ovenschaal, bestrooi ze met zout en rooster ze in een oven (175 °C, 75 minuten).
Laat de bieten afkoelen, verwijder de schil en snijd de biet in stukjes.
Snijd de bleekselderij, knoflook, sjalot, en rode peper in fijne stukjes en fruit deze met olijfolie in een koekenpan
Voeg de risottorijst toe. Blus de rijst als deze glazig wordt af met de witte wijn. Laat de wijn verdampen.
Voeg steeds een beetje bouillon toe tot de risotto half gaar is. Blijf regelmatig roeren.
Voeg de rode biet toe en laat de rijst 3 minuten doorgaren.
Voeg nu citroensap en olijfolie naar smaak, geitenkaas en boter toe. Dek de pan af met een deksel en laat de risotto kort `rusten`. Roer de risotto nog 1 keer goed door.

Bron

http://www.1010global.org/nl/het-1010-recept

Serveertip

Dien op met geraspte Parmezaan, olijfolie en eventueel wat krokant broodkruim en gesneden munt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten