1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen

Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen

Door: renate999

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-10-2012

Ingrediënten 4 personen


• 250 g risottorijst
• 1 dl witte wijn
• 1/2 l groentebouillon
• 1/2 sjalot
• 1/2 knoflookteen
• 1/2 stengel bleekselderij
• 1/3 stuk rode peper
• 250 g rode bieten
• 1 citroen
• 1/2 dl olijfolie
• 40 g boter
• 30 g gemalen geitenkaas


Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen
Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen
Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen
Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De rode bieten goed wassen en drogen. Wrijf ze in met olijfolie.
Leg de bieten op een ovenschaal, bestrooi ze met zout en rooster ze in een oven (175 °C, 75 minuten).
Laat de bieten afkoelen, verwijder de schil en snijd de biet in stukjes.
Snijd de bleekselderij, knoflook, sjalot, en rode peper in fijne stukjes en fruit deze met olijfolie in een koekenpan
Voeg de risottorijst toe. Blus de rijst als deze glazig wordt af met de witte wijn. Laat de wijn verdampen.
Voeg steeds een beetje bouillon toe tot de risotto half gaar is. Blijf regelmatig roeren.
Voeg de rode biet toe en laat de rijst 3 minuten doorgaren.
Voeg nu citroensap en olijfolie naar smaak, geitenkaas en boter toe. Dek de pan af met een deksel en laat de risotto kort `rusten`. Roer de risotto nog 1 keer goed door.

Serveertip

Dien op met geraspte Parmezaan, olijfolie en eventueel wat krokant broodkruim en gesneden munt.

Bron

Http://www.1010global.org/nl/het-1010-recept



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top