Lekkere stoofpot rodekool met varkensvlees uit de Ardennen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-10-2012
  • Lekkere stoofpot rodekool met varkensvlees uit de Ardennen

    Lekkere stoofpot rodekool met varkensvlees uit de Ardennen

    Lekkere stoofpot rodekool met varkensvlees uit de Ardennen

  • Lekkere stoofpot rodekool met varkensvlees uit de Ardennen

    Lekkere stoofpot rodekool met varkensvlees uit de Ardennen

    Lekkere stoofpot rodekool met varkensvlees uit de Ardennen

SUPER LEKKER!Het even voorgebakken vlees wordt samen met de rode kool gestoofd. Dat zorgt voor een heerlijke smaak van de rode kool en lekker zacht vlees. Ook voor de slowcooker!
Echt een aanrader!
NB. Ik heb in plaats van goudreinetten Elstar gebruikt. De appels geraspt in plaats van in stukjes gesneden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 middelgrote rodekool
4 schouderkarbonaden
40 gram boter
150 gram reepjes mager gerookt spel
2 middelgrote uien
2 zure appels (liefst goudreinetten)
zout, peper
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels of wat kruidnagelpoeder
2 eetlepels (wijn)azijn
1 flinke eetlepel bruine basterdsuiker
(eventueel een scheutje rode port)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 598,98 kcal
Koolhydraten 24,43 g
Eiwitten 48,37 g
Vetten 31,19 g
Benodigdheden
Stevige stoofpan of slowcooker
koekenpan

Bereidingswijze

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Snij de kool in vieren. Verwijder de stronk en snij de kool in snippers. Pel en snipper de uien.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen. Gebruik je goudreinetten, snij deze dan in kleine stukjes. Gebruik je Elstar, rasp de appels dan.Verhit de boter in de koekenpan.
Kruid de karbonaden met peper en zout en bak ze in de boter rondom snel aan.
Haal de karbonades uit de pan. Bak in de rest van de boter de blokjes spek en voeg de uien toe. Bak die even mee. Roer de spek en de uien door de rode kool. Voeg de appelstukjes, azijn, bruine basterdsuiker en peper en zout toe. Leg de karbonades tussen de rode kool en een stevige stoofpan. Sluit de pand en laat de kool met het vlees op een zo zacht mogelijk vuur plm. 1.15 stoven. Geen extra vocht toevoegen.
Gebruik je de slowcooker volg dan het recept, maar zet de slowcooker op low gedurende plm. 4 - 4 1/2 uur.
Je kunt het gerecht ook in de oven doen.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en stoofperen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 17-12-2017

Bedankt voor je super leuke reactie op mijn recept.Hartstikke leuk om te horen dat je het zo lekker vond. Groet, Petra

iphone_1326127655 avatar
iphone_1326127655 12-12-2017

Word niet vrolijk van en karbonade en ook nog eens rode kool. Vergeet alles....is echt goddelijk. Jammie jammie. Vond het heerlijk. Inmiddels al 2 x gegeten. Dank voor het recept. Briljant

pwiggers avatar
pwiggers 30-11-2016

Inderdaad een heerlijke stoofpot. Gewoon in een stoofpan maar ook heerlijk in de slowcooker. Ik was dit recept al bijna vergeten. Ga hem gauw maar weer eens maken. Bedankt Marion.

marionspanjaard1 avatar
marionspanjaard1 29-11-2016

Al een paar keer gemaakt, heerlijk !

ArualB avatar
ArualB 23-04-2015

Neem ik mee! Dank je wel.

lambeek avatar
lambeek 22-04-2015

heb dit recept gisteren gemaak. we hebben gesmuld.En aangezien we maar samen zijn heb ik voor nog twee dagen in de vriezer. Zeker een aanrader

Krientjes avatar
Krientjes 27-10-2013

Hoi Petra, Lijkt me heel lekker ga ik deze week proberen Groetjes Karina

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten