Gefrituurde inktvis - calamares

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gefrituurde inktvis - calamares

    Gefrituurde inktvis - calamares

    Gefrituurde inktvis - calamares

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo calamares (vers bij de vishandel)
zout
bloem
paprikapoeder (pikant)
knoflook
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Frituurpan

Bereidingswijze

De kop met ingewanden uit de calamares trekken.
De zak in de lengte opensnijden en het velletje visvlees aan beide zijden goed schoon maken.
De velletjes een half uurtje zouten, daarna spoelen en droogdeppen.
De olie met de knoflookteentjes verhitten en vóór het frituren de knoflook weer verwijderen. Het meel eventueel vermengen met een beetje pikante paprikapoeder.
De calamares door het meel halen en frituren. Daarbij rollen de velletjes zich vanzelf op tot een hartig hapje bij de borrel.

Bron

Bevriende visspecialist

Serveertip

Lekker met knoflooksaus en partjes citroen. Bij de hoofdmaaltijd geef je er friet en sla bij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten