Gefrituurde inktvis - calamares
- Vis, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
1 kilo calamares (vers bij de vishandel)zout
bloem
paprikapoeder (pikant)
knoflook
olijfolie
Benodigdheden
FrituurpanBereidingswijze
De kop met ingewanden uit de calamares trekken.
De zak in de lengte opensnijden en het velletje visvlees aan beide zijden goed schoon maken.
De velletjes een half uurtje zouten, daarna spoelen en droogdeppen.
De olie met de knoflookteentjes verhitten en vóór het frituren de knoflook weer verwijderen. Het meel eventueel vermengen met een beetje pikante paprikapoeder.
De calamares door het meel halen en frituren. Daarbij rollen de velletjes zich vanzelf op tot een hartig hapje bij de borrel.
Bron
Bevriende visspecialist
Serveertip
Lekker met knoflooksaus en partjes citroen. Bij de hoofdmaaltijd geef je er friet en sla bij.