Kabeljauwschotel met groene kruiden en boerenkaas
- Vis, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 08-10-2012
Ingrediënten 4 personen
600 gram kabeljauwfilet1 groene paprika
1 rode paprika
2 prei
1 bosje lente-uitjes
2 eetlepels fijngehakte kervel
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel zonnebloemolie
5 eieren
2 dl crème fraîche of slagroom
1 theelepel kerriepoeder
100 gram geraspte belegen boerenkaas
peper en zout
Benodigdheden
ovenschaalBereidingswijze
Spoel de kabeljauw af en dep deze droog. Snijd de vis in stukken. Snijd de paprika`s in stukjes. Snijd de prei en lente-uitjes in smalle ringetjes. Meng de paprika met prei, lente-ui, kervel en peterselie. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in en schep hierin de helft van het groentemengsel met daarop de kabeljauw. Verdeel de rest van de groente erover. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper, zout en kerriepoeder. Giet het eimengsel over de visschotel en verdeel de geraspte kaas erover. Zet de schaal 35-40 minuten in het midden van de oven totdat het gerecht goudbruin en gaar is. Dek de schaal af als de bovenkant te donker wordt met aluminiumfolie of bakfolie waarin gaatjes geprikt zijn.
Bron
Bevriende visspecialist
Serveertip
Lekker met gebakken aardappels
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties