Gegratineerde kabeljauw met aïoli

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-10-2012
  • Gegratineerde kabeljauw met aïoli

    Gegratineerde kabeljauw met aïoli

    Gegratineerde kabeljauw met aïoli

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram kabeljauwfilet
4 ansjovisfilets
3 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
1 teentje knoflook
1 theelepel citroenrasp
1 eetlepel citroensap
peper
6 eetlepels olijfolie
75 gram oudbakken wit broodkruim
aïoli:
1 teentje knoflook
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels crème fraîche
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Bereidingswijze

Spoel de kabeljauw af en dep deze droog. Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de ansjovisfilets met de peterselie en een gepeld teentje knoflook zeer fijn. Voeg citroenrasp, citroensap en peper toe en roer alles met 3 eetlepels olijfolie tot een pasta. Leg de kabeljauwmoten naast elkaar in een licht ingevette ovenschaal en bestrijk ze met de ansjovispasta. Bestrooi ze met fijngemaakt broodkruim en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet de kabeljauw 20-25 minuten in het midden van de oven totdat de broodkruimels goudbruin zijn. Maak intussen de aïoli door de gepelde knoflookteentjes te mengen met de mayonaise, crème fraîche peper en zout. Serveer de knoflook mayonaise bij de gegratineerde kabeljauw.

Bron

Bevriende visspecialist

Serveertip

Lekker met tomatensalade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten