eerst het gehaktmengsel erin
1 pakje diepvriesbladerdeeg,
400 g rundergehakt,(ik heb 300 g gebruikt)
zout, peper,
1 teen knoflook,
2 el paprikapoeder,
1 el oregano,
2 kleine uien,
1 blik tomaatstukjes,
2 beschuiten,
1 rode en 1 groene paprika,
100 g gerookte spekreepjes(ik heb 125 g gebruikt),
2 takjes tijm,
1 zakje pizzakaas(ik heb een stukje jong belegen kaas gebruikt)
Een heerlijke gehakttaart, gemakkelijk te maken
Verkruimel de beschuiten,laat de tomaatblokjes uitlekken, knoflook fijnsnijden, 1 ui snipperen, 1 ui in partjes snijden, de paprika`s in repen snijden
Vet een vierkante of rechthoekige ovenschaal in. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien, leg ze op elkaar en rol ze uit tot een lap, die rondom 10 cm groter is dan de schaal. Leg het deeg in de schaal en laat de flappen erover hangen. Prik de bodem in. Verwarm de oven voor op 225°C. Meng het gehakt met zout, peper, paprikapoeder, oregano, knoflook, gesnipperde ui, de uitgelekte tomaatblokjes en de verkruimelde beschuiten, en verdeel het over de bodem van de vorm. Meng de spekreepjes met de in partjes gesneden ui, de paprika, tijmblaadjes en de kaas. Verdeel dit over het gehakt. Sla de deegflappen over de vulling, zodat het midden open blijft. Bak de taart midden in de oven in 40 min gaar en bruin. Dek evt de schotel na 30 min af met aluminiumfolie. Eet smakelijk!
Lekker met salade
Oude libelle