broccolisoep
- Belgisch, Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 07-10-2012
Mijn favourite recept voor een heerlijke broccolisoep
Ingrediënten 4 personen
5oo gram broccoli1 liter kippenbouillon/groentebouillon
1 el bloem
1 tl gedroogde basilicum of 1 kleine el verse basilicum
1 ui
1 el olie
peper
1 laurierblaadje
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 89,60 kcal |
Koolhydraten | 5,56 g |
Eiwitten | 4,56 g |
Vetten | 4,49 g |
Bereidingswijze
Doe de gesnipperde ui in de hete olie, even aanbakken en dan de in roosjes gesneden broccoli erbij. Ongeveer 3 minuten even doorbakken en dan met de bloem bestrooien en nog even verder laten bakken. Beetje bij beetje de bouillon erbij doen en blijven roeren. Laurierblaadje er bij en laten koken tot de broccoli gaar is.Dan de basilicum erbij doen en lekker wat peper voor de pittigheid. Vervolgens de pan van het vuur nemen, laurierblaadje er uit halen en met de staafmixer de soep pureren. Eet smakelijk!
Bron
belgische website
Serveertip
Voor een culinair effect, kun je nog een handje garnaaltjes of in reepjes gesneden gerookte zalm in de soep doen voor het serveren
Laatste reacties
Echt een heerlijke soep!