broccolisoep

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-10-2012
  • broccolisoep

    Broccolisoep

    Broccolisoep

Mijn favourite recept voor een heerlijke broccolisoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5oo gram broccoli
1 liter kippenbouillon/groentebouillon
1 el bloem
1 tl gedroogde basilicum of 1 kleine el verse basilicum
1 ui
1 el olie
peper
1 laurierblaadje
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 89,60 kcal
Koolhydraten 5,56 g
Eiwitten 4,56 g
Vetten 4,49 g

Bereidingswijze

Doe de gesnipperde ui in de hete olie, even aanbakken en dan de in roosjes gesneden broccoli erbij. Ongeveer 3 minuten even doorbakken en dan met de bloem bestrooien en nog even verder laten bakken. Beetje bij beetje de bouillon erbij doen en blijven roeren. Laurierblaadje er bij en laten koken tot de broccoli gaar is.Dan de basilicum erbij doen en lekker wat peper voor de pittigheid. Vervolgens de pan van het vuur nemen, laurierblaadje er uit halen en met de staafmixer de soep pureren. Eet smakelijk!

Bron

belgische website

Serveertip

Voor een culinair effect, kun je nog een handje garnaaltjes of in reepjes gesneden gerookte zalm in de soep doen voor het serveren

Laatste reacties

zout_peper avatar
zout_peper 23-04-2016

Echt een heerlijke soep!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten