Gevuld Gehaktbood

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Simpel en lekker, zowel warm bij de maaltijd als koud op brood!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr half-om-half gehakt
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
6 grote champignons (fijngesneden)
1/2 rode paprika (in kleine blokjes)
10 zwarte olijven (fijngesneden)
1 ei
1 runderbouillonblokje (verkruimeld)
1 el tomatenpuree
2 el ketjap manis
2 el peterselie (fijngesneden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal (ingevet) en een stuk aluminiumfolie

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180grC. Kneed het gehakt met alle ingredienten goed door zodat alles goed vermengd is.

Bereidingswijze

Leg het gehakt in de vorm in het midden van de oven en bak hem in ca 40 minuten mooi goudbruin en gaar. Als hij te donker dreigt te worden dan afdekken met de aluminiumfolie.

Serveertip

Warm lekker met gekookte aardappelen en verse spinazie, koud ook lekker op een boterham met ketchup of curry!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten