1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Regionale keuken
  5. Gevuld Gehaktbood

Gevuld Gehaktbood

Door: Delarosa

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2012

Ingrediënten 4 personen


400 gr half-om-half gehakt
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
6 grote champignons (fijngesneden)
1/2 rode paprika (in kleine blokjes)
10 zwarte olijven (fijngesneden)
1 ei
1 runderbouillonblokje (verkruimeld)
1 el tomatenpuree
2 el ketjap manis
2 el peterselie (fijngesneden)


Verder heb je nodig


Ovenschaal (ingevet) en een stuk aluminiumfolie


Simpel en lekker, zowel warm bij de maaltijd als koud op brood!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180grC. Kneed het gehakt met alle ingredienten goed door zodat alles goed vermengd is.

Bereidingswijze

Leg het gehakt in de vorm in het midden van de oven en bak hem in ca 40 minuten mooi goudbruin en gaar. Als hij te donker dreigt te worden dan afdekken met de aluminiumfolie.

Serveertip

Warm lekker met gekookte aardappelen en verse spinazie, koud ook lekker op een boterham met ketchup of curry!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top