1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

Door: Fressnapf

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2012

Ingrediënten 4 personen


1 pak elleboogjes macaroni
1 zakje geraspte oude kaas
¾ kopje parmezaan
½ kopje buffel mozzarella fijn
500 gr rundergehakt
Stukje chorizo worst (fijn gehakt)
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 flinke ui (fijngehakt)
1 vleestomaat (in blokjes)
1 el olijfolie
2 t oregano
2 t rozemarijn
2 t tijm
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
750 gr tomatensaus
150 ml Kookroom (of koksroom) paar hele flinke scheuten
1 kopje halfvolle melk
40 gr roomboter
40 gr bloem
1 bosje verse peterselie (grof gehakt)


Verder heb je nodig


Hapjespan, kookpan, ovenschotel

Super de luxe macaroni-ovenschotel

als dit er niet lekker uitziet dan weet ik het ook niet meer.

als dit er niet lekker uitziet dan weet ik het ook niet meer.
Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen
Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de macaroni gaar in een pan water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Neem een flinke hapjespan of braadpan, beetje olie er in en braad het gehakt, de knoflook, ui en tomaat aan. Breng op smaak met de kruiden, peper en zout. Voeg de tomatensaus toe met de chorizo, breng aan de kook en laat even pruttelen. Voeg nu de gekookte macaronischelpjes toe en roer dit goed door elkaar. Dan de pan met inhoud even wegzetten.
Neem nu een andere pan en maak de romige saus. Warm de boter op, voeg flink wat oude kaas toe (deze moet smelten), flink wat kookroom en de melk. Goed mengen, goed roeren. Voeg nu al roerend de bloem toe. Blijf constant roeren, de saus wordt nu dik, hoe dikker en hoe gladder, hoe beter!
Neem nu een flinke ovenschaal en doe er eerst een laag vulling in (gehakt met de elleboogjes), dan een laag saus en herhaal dit nogmaals. Maak de schotel af met de overige oude kaas, de Parmezaan en de Mozzarella.
Zet nu de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 180 graden totdat hij mooi gegratineerd is en de bovenlaag der kazen mooi bruin is. Afgarneren met de verse peterselie. Je weet niet wat je proeft, smullen maar weer allemaal !
Bewaartip: Bewaren gaat ook prima, na het eerste gebruik terugkoelen en is dan enkele dagen houdbaar in de koelkast. Gewoon stukken op een bord leggen en in de magnetron. Voor een gezin met 2 kinderen is dat niet nodig want dan gaat hij gegarandeerd helemaal op!

Serveertip

Serveer er een frisse tomatensalade bij met wat uienringen.



Deel dit recept

Reacties (24)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top