Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2012
  • Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

    Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

    Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

  • Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

    Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

    Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

  • Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

    Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

    Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak elleboogjes macaroni
1 zakje geraspte oude kaas
¾ kopje parmezaan
½ kopje buffel mozzarella fijn
500 gr rundergehakt
Stukje chorizo worst (fijn gehakt)
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 flinke ui (fijngehakt)
1 vleestomaat (in blokjes)
1 el olijfolie
2 t oregano
2 t rozemarijn
2 t tijm
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
750 gr tomatensaus
150 ml Kookroom (of koksroom) paar hele flinke scheuten
1 kopje halfvolle melk
40 gr roomboter
40 gr bloem
1 bosje verse peterselie (grof gehakt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan, kookpan, ovenschotel

Bereidingswijze

Kook de macaroni gaar in een pan water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Neem een flinke hapjespan of braadpan, beetje olie er in en braad het gehakt, de knoflook, ui en tomaat aan. Breng op smaak met de kruiden, peper en zout. Voeg de tomatensaus toe met de chorizo, breng aan de kook en laat even pruttelen. Voeg nu de gekookte macaronischelpjes toe en roer dit goed door elkaar. Dan de pan met inhoud even wegzetten.
Neem nu een andere pan en maak de romige saus. Warm de boter op, voeg flink wat oude kaas toe (deze moet smelten), flink wat kookroom en de melk. Goed mengen, goed roeren. Voeg nu al roerend de bloem toe. Blijf constant roeren, de saus wordt nu dik, hoe dikker en hoe gladder, hoe beter!
Neem nu een flinke ovenschaal en doe er eerst een laag vulling in (gehakt met de elleboogjes), dan een laag saus en herhaal dit nogmaals. Maak de schotel af met de overige oude kaas, de Parmezaan en de Mozzarella.
Zet nu de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 180 graden totdat hij mooi gegratineerd is en de bovenlaag der kazen mooi bruin is. Afgarneren met de verse peterselie. Je weet niet wat je proeft, smullen maar weer allemaal !
Bewaartip: Bewaren gaat ook prima, na het eerste gebruik terugkoelen en is dan enkele dagen houdbaar in de koelkast. Gewoon stukken op een bord leggen en in de magnetron. Voor een gezin met 2 kinderen is dat niet nodig want dan gaat hij gegarandeerd helemaal op!

Serveertip

Serveer er een frisse tomatensalade bij met wat uienringen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

poebeerr avatar
poebeerr 04-06-2021

Heeeeerlijk! Dankjewel voor het delen.

mobiel_1336229620 avatar
mobiel_1336229620 21-11-2020

Prima recept, we hebben er van gesmuld. Voor mijn vregetarische gast aan tafel had ik spinazie en champignons gebruikt in plaats van chorizo en gehakt. (zoals KookkLunsT als tip gaf). Ook voor onszelf was dat een prima toevoeging. Volgende keer ga ik er nog meer spinazie en een rode paprika aan toevoegen want ik mis wel de groenten in dit gerecht.

kookkLunsT avatar
kookkLunsT 11-06-2019

zo ik had de ingredienten geahaald, maar zag nog een paar ons spinazie in de koelkast ligeen en eeb bakje champignons, de champignons zeer fijn gesneden in de vlesssaus verwerkt, en de spianazie tusssen de lagen in gelegd. al met al een super gerecht, je kan toevoegen en/of weglaten. een 8+ is zeker op zijn plaats jack

Lucies avatar
Lucies 05-06-2018

Ik heb deze schotel gemaakt en na afloop zag ik dat ik véél te veel macaroni had (1 heel pak gebruikt, zoals in het recept stond) Dus de helft is ook wel voldoende voor 4 personen. Verder kwam ik tekort aan saus, dus heb halverwege nóg zo'n hoeveelheid gemaakt/ bechamel met kaas dus. Of het lag aan mijn grote ovenschotel, dat kan ook natuurlijk. Smaak is super, dankzij de 3 soorten kaas en vele ingrediënten! Toprecept verder!

ceesd avatar
ceesd 22-01-2015

Dit hebben wij vorige week gegeten. Het was verrukkelijk. ik heb nu al weer zin om het weer te eten

ruthbrock avatar
ruthbrock 20-02-2014

Alex, het water loopt me nu al in de mond. is geprint, tzt. hoor je het van me. gr. Ruth

moon6 avatar
moon6 01-12-2013

vanavond weer gemaakt .... Mmmmm hij wordt steeds lekkerder ...

Nicoooo avatar
Nicoooo 15-08-2013

Deze was erg lekker! Eventueel 2 zakjes oude kaas. Zorg dat je echt verse kruiden gebruikt, dan smaakt die het lekkerst! Bedankt voor dit recept.

moon6 avatar
moon6 02-07-2013

Ohww heerlijk ik doe er zelfs iets meer room en oude kaas in ... Heeel goed recept Fressnapf!!!!!!!

HappyDeez avatar
HappyDeez 20-03-2013

Ben benieuwd welke tomatensaus hier het lekkerste bij smaakt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten