Surinaamse kip met rijst en kouseband

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2012

Niet moeilijk, wel lekker. Sappig gemarineerde kipfilet met pittige boontjes en droge rijst. Lekker!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets (schoongemaakt)
1 potje Surinaamse marinade (Swiet Moffo)
50 gr boter
2 uien (in halve ringen)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
250 gr champignons (in schijfjes)
2 dl kippenbouillon
2 dl kokosmelk
1 Madamme Jeanette-peper (heel laten)
2 el bladselderij (fijngesneden)
250 gr rijst (gaar en drooggekookt)
400 gr kouseband (beetgaar, in stukjes. Mocht je die niet kunnen krijgen, dan gewoon spercieboontjes)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan, 2 kookpannen, vergiet

Voorbereiding

Giet de marinade over de kip en laat dit minimaal 2 uur intrekken.

Bereidingswijze

Verhit de boter in de pan en bak hierin de kipfilet zachtjes aan, doe er dan de uien en knoflook bij en bak deze een paar minuten mee. Voeg dan de champignons toe en bak een minuutje mee, doe er dan de resterende marinade, de bouillon en kokosmelk bij en breng dit tegen de kook aan. Leg de peper erbij en laat het geheel ca 45 minuten zachtjes stoven. Haal dan de peper uit de pan (die is voor de liefhebber...)strooi de selderij over de inhoud van de pan en serveer het direkt met de rijst en de kouseband.

Serveertip

Lekker hierbij zijn ook (evt zelfgemaakte) roti`s.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten