herfst bruine bonen met pompoen uit de oven

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-10-2012
  • herfst bruine bonen met pompoen uit de oven

    Herfst bruine bonen met pompoen uit de oven

    Herfst bruine bonen met pompoen uit de oven

  • herfst bruine bonen met pompoen uit de oven

    Herfst bruine bonen met pompoen uit de oven

    Herfst bruine bonen met pompoen uit de oven

  • herfst bruine bonen met pompoen uit de oven

    Herfst bruine bonen met pompoen uit de oven

    Herfst bruine bonen met pompoen uit de oven

  • herfst bruine bonen met pompoen uit de oven

    Herfst bruine bonen met pompoen uit de oven

    Herfst bruine bonen met pompoen uit de oven

Jumbo heeft specerijen van Jonnie de Boer. Heb de baharat ( een arabische specerijen melange van paprika,korianderzaad,zwarte peper,kaneel,nootmuskaat,kruidnagel,cayennepeper. Bevat geen zout en is zacht van smaak). gekocht en in dit gerecht gebruikt vanwege de warme smaken.Als je geen vet spek wilt gebruiken, neem dan magere spekblokjes. Natuurlijk kun je de pompoen ook door de roerbak groenten doen,maar uit de oven krijgen ze een heerlijke smaak.Je kunt het ook als een volwaardige vegetarische maaltijd eten met wat meer paddestoelen en/of noten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. bruine bonen ( een dag van te voren in de week gezet),150 gr. vette spekblokjes,1 a 2 goudrenetten,
1 courgette, 1 puntpaprika, 150 gr. oesterzwammen,2 uien, 4 knoflook,1 el baharat specerijen,2 el olijfolie, voor de pompoen;1 oranje pompoen (zie foto), pompoen, 1 el vijfkruidenpoeder, zeezout naar smaak, 2 el walnootolie
Proef eerst voordat je zout toevoegt.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

pompoen schillen, het pulp eruit lepelen, in stukjes snijden.Appel schillen en in schijfjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden, de knoflook pellen en in plakjes snijden, de paprika van lijsten ontdoen en in grove stukken snijden, de courgette wassen, droog deppen en in grove stukken snijden. De oesterzwammen in stukken snijden.

Bereidingswijze

De bruine bonen met weekwater, zonder zout een klein uurtje gaar koken, afgieten en wegzetten.De pompoenblokjes op ovenplaat scheppen, walnootolie, zeezout naar smaak, vijkkruidenpoeder over de pompoen strooien en alles met de hand door elkaar husselen. In een voorverwarmde oven 20-30 minuten bakken. De vette spekblokjes in pannetje onder in de oven mee uit laten bakken. In wok de uien, knoflook, groente en appel roerbakken.De bruine bonen erbij doen en de spekblokjes en spekvet(!!!) erover scheppen. Alles doorroeren.Het spek is erg zout, dus oppassen met zout.

Serveertip

Alles op bord verdelen. Ik heb er nog kebab flakes apart bij gegeven.

Laatste reacties

bralinjo avatar
bralinjo 20-09-2021

De Baharat specerijen staan niet vermeldt in de beschrijving van het recept. Wanneer moeten ze toegevoegd worden?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten