Pompoen-kaas ovenschotel, herfst

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2012
  • Pompoen-kaas ovenschotel, herfst

    Pompoen-kaas ovenschotel, herfst

    Pompoen-kaas ovenschotel, herfst

Heerlijk bijgerecht wat helemaal past in de herfst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1.2 kg iets kruimige aardappelen
1 pompoen
1 bekertje zure room (125 ml)
1 rode paprika, in blokjes
150 g cambozola 70+ (milde blauwaderkaas), in plakjes
Peper
Zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pureestamper, ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

Bereidingswijze

aardappelen. Giet de aardappelen en pompoen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, pompoen, zure room en het kookvocht met de pureestamper grof. Schep de paprika en peper en zout erdoor. Schep in de ovenschaal, verdeel de kaas erover en bak ca. 20 min. in de oven.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was en halveer ondertussen de pompoen, verwijder met een lepel de pitten en draden en snijd het pompoenvlees met schil in blokjes. Kook de pompoen de laatste 10 min. mee met de aardappelen. Giet de aardappelen en pompoen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, pompoen, zure room en het kookvocht met de pureestamper grof. Schep de paprika en peper en zout erdoor. Schep in de ovenschaal, verdeel de kaas erover en bak ca. 20 min. in de oven.

Bron

AH 10-12

Serveertip

Eet er stoofvlees bij en drink er rode wijn bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten