Halloween-oven-pompoen goed gevuld
- Fusion, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
2 pompoenen2 vastkokende aardappelen
5 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 schaal paddenstoelen melange (200 g)
2 kalkoenfilets, in reepjes
1 blikje maiskorrels (pak 3 blikjes a 198 g), uitgelekt
1 zakje gemalen oude kaas (175 g)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 groentebouillontablet, verkruimeld
Peper
zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 739,23 kcal |
Koolhydraten | 40,50 g |
Eiwitten | 56,54 g |
Vetten | 36,40 g |
Benodigdheden
bakplaat
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de bovenkant van de pompoenen. Hol met een lepel de pompoenen uit tot 1 cm van de rand. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm en zet apart. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit 3 el olie in een wok. Fruit de knoflook 1 min. en voeg de pompoen- en aardappelblokjes toe. Voeg peper en zout toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kalkoenreepjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen, peper en zout toe en bak 2 min. mee. Schep het kalkoenmengsel met de mais voorzichtig door het groentemengsel. Meng de helft van de kaas met de crème fraîche en het groentebouillontablet en schep voorzichtig door de vulling. Verdeel de vulling over de pompoenen en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 1 uur in de oven en serveer.
Bron
AH 10-12
Serveertip
Drink er een mooie rode wijn bij.