Paddenstoelen pasteitjes, leuk in de herfst

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2012
  • Paddenstoelen pasteitjes, leuk in de herfst

    Paddenstoelen pasteitjes, leuk in de herfst

    Paddenstoelen pasteitjes, leuk in de herfst

Dit recept is van een boswachter en past prima bij de herfst. Moet vreselijk lekker zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kruimige aardappel
50 g boter
25 g bloem
1 schaal paddenstoelenseizoensmelange (150 g), in stukken
1 schaal oesterzwammen (150 g), in stukken
1 courgette, grof geraspt
250 ml bospaddestoelenbouillon (van tablet)
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 ei, losgeklopt
Peper
zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 464,50 kcal
Koolhydraten 33,11 g
Eiwitten 12,67 g
Vetten 29,12 g
Benodigdheden
kookpan, hapjespan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Kook in water met zout 5 min. Giet af en houd apart. Smelt 25 g boter in een steelpan, voeg de bloem toe en bak 5 min. op laag vuur (roux). Roer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, oesterzwammen en courgette 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe aan de roux en roer op laag vuur tot een dikke saus. Voeg bij de groenten en schep de aardappel erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de ovenschaaltjes. Dek af met een plak bladerdeeg. Duw met een vork de randjes aan. Bestrijk het bladerdeeg met het ei en bak de pasteitjes ca. 20 min. in de oven.

Bron

AH 10-12

Serveertip

Drink er een volle rode wijn bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten