Ragout van mosselen uit de mosselpan
- Vis, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-10-2012
Mosselen passen uitstekend bij de herfst en toen vond ik dit recept. Als je van mosselen houd dan is dit echt heerlijk!
Ingrediënten 4 personen
1 bak mosselen (2 kg)75 g boter
1 zak mosselgroenten (250 g)
250 ml droge witte wijn
4 pasteibakjes
60 g bloem
1 bekertje slagroom (125 ml)
1 bakje dille (15 g), de helft fijngesneden
Peper
Zout (eventueel want mosselen zijn al zilt)
Benodigdheden
grote kookpan met dekselBereidingswijze
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de kapotte schelpen en de schelpen die openstaan. Verhit 15 g boter in een grote pan en bak de groenten 2 min. Draai het vuur hoog en voeg de mosselen en wijn toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig, dan worden alle mosselen tegelijk gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Verwijder beschadigde en ongeopende schelpen. Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit de schelp. Houd een paar mosselen in de schelp achter voor garnering. Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de rest van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed door elkaar met een garde of houten lepel en laat dit mengsel (roux) op laag vuur 5 min. zacht bakken. Schenk 500 ml kookvocht en de slagroom bij de roux en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur binden. Voeg de mosselen en fijngesneden dille toe en breng op smaak met peper en weinig zout. Serveer de ragout in de bakjes. Garneer met wat mosselen in de schelp en een takje dille.
Bron
AH 10-12
Serveertip
Drink er riesling bij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties