Linzensoep met kokos en spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Puy-linzen komen uit Frankrijk en staan hoog aangeschreven onder de peulvruchten. Ze hebben een aparte smaak, en behouden hun structuur tijdens het koken. Eventueel kunt u groene of bruine linzen gebruiken. Voeg de spinazie het laatst toe; hij wordt niet meegekookt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gram Puy-linzen; 1 liter groentebouillon; 1 ui, fijngehakt; 2 grote tenen knoflook, fijngehakt; 2 theelepels gemalen komijn; 250 ml kokosmelk uit blik; 2-3 eetlepels donkere sojasaus; 4 plukjes jonge spinazie, circa 50 gram; zeezout; versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Spoel de linzen af, doe ze in een grote pan en overgiet ze krap met koud water. Kook ze 10 minuten.

Voeg de overgebleven ingredienten toe, behalve de spinazie. Draai het vuur laag en laat de soep nog 20-30 minuten trekken tot de linzen gaar zijn.

Verdeel de spinazie over 4 voorverwarmde kommen en schep de soep erover. Door de warme soep worden de spinazieblaadjes vanzelf zacht.

Bron

Celia Brooks Brown

Serveertip

Lekker met warm pittabrood of naanbrood.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

petra_lafeber avatar
petra_lafeber

Doorsturen

Home Recepten