roggebroodsoep

  • Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-10-2012

roggebrood met kaas en groenten

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 pakje (donker)roggebrood, 1 zak vers gesneden mosselgroenten, 1 pakje oude kaas, 1 zakje poedervorm saus naar keuze, naar keuze pinda`s of andere noten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
magnetronschaal, lepel, eventueel een schaar en of mesje

Voorbereiding

Breek het roggebrood in stukken/stukjes, strooi hier de droge saus hierover en giet hier water over, zie verpakking van de saus met 1 dl water meer om de roggebrood te laten weken.
Laat dit een aantal uren staan, het liefst een hele nacht.

Bereidingswijze

voeg eventueel meer water toe voor een dunne soep, voor een dikke soep hoeft dit niet. Snij of breek de kaas in brokken doe dit met de groenten aan de inmiddels roggebroodpap en schep dit goed door elkaar.
zet dit in de magnetron voor 20 minuten op 850 watt.

Serveertip

voor de saus kun je nasikruiden, een zakje boullion of soep en dergelijke nemen.
Mosselgroente is door soepgroenten te vervangen, alsd deze uit de diepvries komen dan minder water nemen.
Kaas te vervangen door vlees en dergelijke.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten