Pittige Bonenburgers Met Kokoschutney

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 rijpe mango, 2 teentjes knoflook, 1 sjalot, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 4 eetlepels geraspte kokos, 1 eetlepel citroensap, 1 blik kidneybonen(400 gram), mespunt gemberpoeder, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1/2 theelepel djinten, mespunt chilipoeder, peper, zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Pureer de helft van de knoflook met de peterselie, kokos en het citroensap met een staafmixer en breng het op smaak met het gemberpoeder, peper en zout. Schep de mango erdoor. Laat de bonen heel goed uitlekken. Verhit de olie en fruit de sjalot met de rest van de knoflook al omscheppend 3 minuten. Voeg de bonen met de koriander, komijn, chilipoeder, peper en zout naar smaak toe en schep goed om. Prak de bonen fijn en neem de pan van het vuur. Vorm 4 burgers van het mengsel en bak ze onder de hete grill in ca. 6 minuten bruin.

Serveertip

Serveer ze met de kokoschutney. Lekker met zilvervliesrijst en ijsbergsla met sinaasappel.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zus avatar

Doorsturen

Home Recepten