Pittige gehaktbroodjes

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2012

Een lekker gerechtje voor tussen de middag, smeuiig en ietsje pittig maar niet TE.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20 gr boter
1 ui (heel fijn gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 Spaans pepertje (ragfijn gesneden)
350 gr half-om-half gehakt
1 ei
1 blikje tomatenpuree
2 el tacokruiden
4 pistoletjes
100 gr geraspte belegen kaas

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan, ovenschaal, bakpapier

Voorbereiding

Snij de pistoletjes in de lengte doormidden en maak er ruimte in door het brood eruit te schrapen tot ca 1 cm van de rand; verwarm de oven voor op 200grC. Kneed het gehakt met de tomatenpuree, het ei en de kruiden, voeg evt wat paneermeel toe als het gehakt TE smeuiig is.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan en fruit hier de ui, knoflook en pepertje in aan. Voeg het gehakt toe en bak dit op een rustig vuur een minuut of 5 tot een smeuiig geheel. Het mag absoluut niet te droog zijn, anders wat water toevoegen. Vul de pistoletjes met het gehakt en leg ze in een met bakpapier bedekte ovenschaal. Strooi er de kaas over en bak ze in ca 15 minuten lekker krokant en dat de kaas gesmolten is.

Serveertip

Hier past een lekkere frisse salade met komkommer goed bij!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten