Pittige gehaktbroodjes
- Internationaal, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-10-2012
Een lekker gerechtje voor tussen de middag, smeuiig en ietsje pittig maar niet TE.
Ingrediënten 4 personen
20 gr boter1 ui (heel fijn gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 Spaans pepertje (ragfijn gesneden)
350 gr half-om-half gehakt
1 ei
1 blikje tomatenpuree
2 el tacokruiden
4 pistoletjes
100 gr geraspte belegen kaas
Benodigdheden
Hapjespan, ovenschaal, bakpapierVoorbereiding
Snij de pistoletjes in de lengte doormidden en maak er ruimte in door het brood eruit te schrapen tot ca 1 cm van de rand; verwarm de oven voor op 200grC. Kneed het gehakt met de tomatenpuree, het ei en de kruiden, voeg evt wat paneermeel toe als het gehakt TE smeuiig is.
Bereidingswijze
Smelt de boter in de pan en fruit hier de ui, knoflook en pepertje in aan. Voeg het gehakt toe en bak dit op een rustig vuur een minuut of 5 tot een smeuiig geheel. Het mag absoluut niet te droog zijn, anders wat water toevoegen. Vul de pistoletjes met het gehakt en leg ze in een met bakpapier bedekte ovenschaal. Strooi er de kaas over en bak ze in ca 15 minuten lekker krokant en dat de kaas gesmolten is.
Serveertip
Hier past een lekkere frisse salade met komkommer goed bij!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties