Kip-kerrie roomsoep

  • Aziatisch, Soep
  • 20-30 min.

Een licht pittige en ook wat zoetige soep verfijnd door de kokosmelk. Een lekker soepje vooraf.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25 gr boter
1 ui (fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1/2 Spaans pepertje (in ringetjes)
2 cm gemberwortel (geraspt)
1 el Garam Massala (of kerriepoeder)
2 el bloem (gezeefd)
1,5 L kippenbouillon
350 gr kipfilet (in heel kleine blokjes)
250 gr champignons (in plakjes)
1 rode paprika (in heel kleine blokjes)
3 dl kokosmelk
3 lente-uitjes (in fijne stukjes)
150 gr tauge (geblancheerd)
4 schijven ananas (in blokjes, met sap)
2 el koriander (fijngesneden)



Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan, zeef

Bereidingswijze

Verwarm de boter in de pan en fruit hier de ui, knoflook, peper, gember en Garam Massala een minuutje in aan. Doe er dan de bloem bij en bak nog een minuutje mee. Voeg daarna scheut voor scheut en roerende de kippenbouillon toe en breng dit aan de kook. Doe dan de blokjes kipfilet, champignons en paprika erbij en laat dit een minuut of 10 zachtjes koken. Giet dan de kokosmelk erbij, laat een minuutje meekoken en dan de lente-uitjes, tauge en ananasblokjes erdoor roeren. Strooi als laatste de koriander over de soep en dan lekker meteen opdienen!

Serveertip

Lekker met een naan-brood!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten