Appelsoep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.

een soep die toch wel een eigen smaak heeft maar men moet er van houden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien.
30 gr. boter
700 gr. pastinaak, geschilt
en in schijfjes.
1 LT groentebouillon
4 appels.Kanzi of
Elstar
1potje creme fraiche
eventueel wat zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een soeppan

Voorbereiding

schil de pastinaak en snijdie in schijfjes of blokjes.
schil de appels,en snij ze in blokjes en doe er een paar druppels citroen over om te verkleuren tegen te gaan

Bereidingswijze

Bak de ui op zacht vuur in in zo 5 min zonder dat ze kleuren.
Voeg nu de pastiaak toe, en warm deze 2 mee.
Voeg nu de bouillon toe en kook de soep nu zo 10 min op een zacht vuur.
voeg de appels toe en laat deze ook zo 10 mee koken.
Pureer nu de soep met een staafmixer en voeg de creme fraiche toe.
eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.
en laat de soep nu goed afkoelen

Bron

Fruitkweker Piet en José van Bentum

Serveertip

serveer nu de koude soep in ijscope`s en garneer ze met een wat flinterdun appelschijfjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vogeltje1 avatar
vogeltje1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten