Appelsoep
- Nederlands, Soep
- 20-30 min.
een soep die toch wel een eigen smaak heeft maar men moet er van houden.
Ingrediënten 4 personen
2 uien.30 gr. boter
700 gr. pastinaak, geschilt
en in schijfjes.
1 LT groentebouillon
4 appels.Kanzi of
Elstar
1potje creme fraiche
eventueel wat zout en peper.
Benodigdheden
een soeppanVoorbereiding
schil de pastinaak en snijdie in schijfjes of blokjes.
schil de appels,en snij ze in blokjes en doe er een paar druppels citroen over om te verkleuren tegen te gaan
Bereidingswijze
Bak de ui op zacht vuur in in zo 5 min zonder dat ze kleuren.
Voeg nu de pastiaak toe, en warm deze 2 mee.
Voeg nu de bouillon toe en kook de soep nu zo 10 min op een zacht vuur.
voeg de appels toe en laat deze ook zo 10 mee koken.
Pureer nu de soep met een staafmixer en voeg de creme fraiche toe.
eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.
en laat de soep nu goed afkoelen
Bron
Fruitkweker Piet en José van Bentum
Serveertip
serveer nu de koude soep in ijscope`s en garneer ze met een wat flinterdun appelschijfjes.