gemarineerd varkensfilet stoofpotje

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-10-2012

Een beetje per ongeluk ontstaan. Ik had het al in huis voor gisteren, maar toen aten we helemaal niet thuis en heb het toen maar in een marinade gemikt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Varkensfilet (of fricandeau of wellicht een stuk schouder).
eetlepel Mosterd, eetlepel ketchup (hot), eetlepel tijm, 4 teentjes knoflook, glas rode wijn, half blokje kippenbouillon en half glas water, peper, zout, bosje peterselie, stuk of 6 sjalotjes, 1 blaadje laurier, paar blaadjes kropsla, theelepeltje opgeloste maizena. Ik denk dat ik er volgende keer ook dunne plakjes wortel bij doe.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpan

Voorbereiding

Dag van te voren: knoflook aan puntige reepjes snijden, vlees insnijden met een scherp mesje en in iedere inkerving een reepje knoflook steken. 4 teentjes lijkt veel, maar door langdurig marineren valt dat reuze mee. Dan vlees insmeren met de mosterd, ketchup en tijm. Wijn erover kieperen (rode) en dat afgedekt een dagje in de koelkast zetten (halverwege even keren)

Bereidingswijze

Vlees uit de marinade halen en even laten drogen op keukenpapier. Peper en zout erop en aan alle kanten stevig aanbraden. Halverwege het aanbraden de sjalotjes erbij doen (heel). Als alles bruinig is, kieper je de marinade erbij een half glas water en een half bouillonblokje en de blaadjes sla (en volgende keer ook de wortel).
Nu een uurtje of langer (liefst langer) met deksel op de pan rustig laten stoven. Op laatste moment met maizenapapje even de saus beetje binden (beetje) en een heleboel peterselie erbij. Vlees in plakjes snijden , terug doen in de stoofpan en zo serveren.

Serveertip

we hadden er vandaag rösti bij en natuurlijk sla (iedere dag), maar is vast ook lekker met grof bruin brood (lijkt me haast wel zeker, dat dat lekkerder is)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten