Herfstpasta
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 personen
250 gram tagliatelle; zout; peper; 400 gram kalkoenfilet; 1 sjalot; 200 gram paddestoelenmelange; 2 eetlepels boter; 4 takjes tijm; 5 eetlepels madeira; 70 gram tomatenpuree; 1 dl slagroomBereidingswijze
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
Snijd de kalkoenfilet in reepjes en bak deze rondom bruin en gaar.
Snipper het sjalotje en bak deze in 2 eetlepels boter glazig. Voeg de paddestoelenmelange toe en bak deze circa 3 minuten mee.
Voeg de slagroom, tijm, madeira en tomatenpuree aan het paddestoelenmengsel. Breng dit aan de kook en laat het wat inkoken tot een wat stevigere saus ontstaat.
Schep de kalkoenfilet door de tagliatelle en overgiet deze met de paddestoelensaus.