
Wijnbladen, witte rijst, 1 bosje peterselie, 1 bosje mint, 1 bosje dille, zout en peper en een beetje citroensap
Rijstkoker, stoompan en een koksmes
Gevulde wijnbladen met rijst
Spoel de wijnbladeren goed uit. Snij de kruiden heel fijn. Kook de rijst gaar en spoel deze af met koud water. Vermeng de rijst, kruiden en de citroen met elkaar
Leg een druivenblad neer en haal de steel eraf. Schep een beetje rijstmengsel op het blad en vouw de zijkanten naar binnen en rol ze op zodat er een mooi rolletje ontstaat van 1 cm dik en 4 cm breed. Leg de rolletjes in de stoompan en laat deze ongeveer 10 minuten stomen. Serveer ze warm of koud
Lekker met een glaasje ouzo of een rode Imiglykos
Griekse mezedes
njamnjamstyle 05-06-2015
ik neem aan dat ze ook goed bewaarbaar zijn in (olijf-)olie?