1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Dolmades

Dolmades

Door: jonk1711

  • Grieks, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2012

Ingrediënten


Wijnbladen, witte rijst, 1 bosje peterselie, 1 bosje mint, 1 bosje dille, zout en peper en een beetje citroensap


Verder heb je nodig


Rijstkoker, stoompan en een koksmes

Voorbereiding
Voorbereiding
Opscheppen op het druivenblad
Opscheppen op het druivenblad
Vouwen van de Dolmades
Vouwen van de Dolmades
Gestoomd en klaar voor de vriezer
Gestoomd en klaar voor de vriezer
Dolmades
Dolmades

Gevulde wijnbladen met rijst

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de wijnbladeren goed uit. Snij de kruiden heel fijn. Kook de rijst gaar en spoel deze af met koud water. Vermeng de rijst, kruiden en de citroen met elkaar

Bereidingswijze

Leg een druivenblad neer en haal de steel eraf. Schep een beetje rijstmengsel op het blad en vouw de zijkanten naar binnen en rol ze op zodat er een mooi rolletje ontstaat van 1 cm dik en 4 cm breed. Leg de rolletjes in de stoompan en laat deze ongeveer 10 minuten stomen. Serveer ze warm of koud

Serveertip

Lekker met een glaasje ouzo of een rode Imiglykos

Bron

Griekse mezedes



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jonk1711
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top