Keftaballetjes (Marokkaans gehakt) van kipfilet

  • Marokkaans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2012
  • Keftaballetjes (Marokkaans gehakt) van kipfilet

    Keftaballetjes (Marokkaans gehakt) van kipfilet

    Keftaballetjes (Marokkaans gehakt) van kipfilet

Heerlijke, kruidige Marokkaanse kipgehaktballetjes aan een stokje.....

Deel dit recept

Ingrediënten
3 kipfilets;
1 aardappel;
1 fijngehakte ui;
3 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 fijngeperst teentje knoflook;
het sap van 1 citroen;
2 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak;
komijnpoeder, paprikapoeder en scherpe
rode chilipeper naar smaak.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de kipfilet eerst in stukken.
Doe die stukken in een keukenmachine samen met de
knoflook, de platte peterselie en het citroensap en
vermeng alles goed met elkaar.

Doe het kipmengsel in een kom en voeg er de fijngehakte
ui en de olijfolie aan toe en kruid met naar smaak zout,
komijnpoeder, paprikapoeder en scherpe rode chilipeper.
Meng alles met de hand goed door elkaar en vorm balletjes
van het mengsel.

Bereidingswijze

Schil de (grote) aardappel en snijd die in blokjes.
Frituur de aardappelblokjes in hete olie.

Steek de keftaballetjes aan een satéstokje en wissel
ze af met de blokjes aardappel.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de keftaballetjes
om en om goudbruin en gaar.

Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en dien meteen op.

Bron

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=108849&Keftaballetjes

Laatste reacties

`paulina avatar
`paulina 21-10-2012

heerlijk gerecht amber ,ik heb het gemaakt..dank je..

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten