Keftaballetjes (Marokkaans gehakt) van kipfilet
- Marokkaans, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 05-10-2012
Heerlijke, kruidige Marokkaanse kipgehaktballetjes aan een stokje.....
Ingrediënten
3 kipfilets;1 aardappel;
1 fijngehakte ui;
3 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 fijngeperst teentje knoflook;
het sap van 1 citroen;
2 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak;
komijnpoeder, paprikapoeder en scherpe
rode chilipeper naar smaak.
Voorbereiding
Snijd de kipfilet eerst in stukken.
Doe die stukken in een keukenmachine samen met de
knoflook, de platte peterselie en het citroensap en
vermeng alles goed met elkaar.
Doe het kipmengsel in een kom en voeg er de fijngehakte
ui en de olijfolie aan toe en kruid met naar smaak zout,
komijnpoeder, paprikapoeder en scherpe rode chilipeper.
Meng alles met de hand goed door elkaar en vorm balletjes
van het mengsel.
Bereidingswijze
Schil de (grote) aardappel en snijd die in blokjes.
Frituur de aardappelblokjes in hete olie.
Steek de keftaballetjes aan een satéstokje en wissel
ze af met de blokjes aardappel.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de keftaballetjes
om en om goudbruin en gaar.
Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en dien meteen op.
Bron
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=108849&Keftaballetjes
Laatste reacties
heerlijk gerecht amber ,ik heb het gemaakt..dank je..