Goulashsoep
- Hongaars, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 05-10-2012
Een soep die wat tijd nodig heeft, maar waar je veel voor terugkrijgt: een superlekkere maaltijdsoep!
Ingrediënten 6 personen
50 gr boter3 uien (in halve ringen)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1 Spaans pepertje (in ringetjes)
2 rode paprika`s (in blokjes)
1 groene paprika (in blokjes)
250 gr champignons (in schijfjes)
2 el paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
2 tl marjoraan of oregano
1 tl dille
1 groot blik tomatenpuree
2 L runderbouillon
500 gr runderpoelet (gekruid, op kamertemperatuur)
200 gr schelpjespasta (voorgekookt)
Benodigdheden
SoeppanBereidingswijze
Smelt de boter in de pan en fruit hierin de uien, Spaans pepertje en knoflook aan. Doe er dan de paprika`s, champignons en kruiden bij en fruit nog een paar minuten mee.Voeg de tomatenpuree toe en bak ook nog een minuutje mee. Giet er de bouillon op en breng aan de kook. Zet het vuur dan zacht en doe het vlees in de bouillon en laat minimaal 3 uur trekken. Doe na die tijd de pasta in de soep en laat nog een minuutje meewarmen. Maak eventueel nog op smaak en serveer hem lekker heet!
Serveertip
Hier smaakt een broodje met komijnekaas lekker bij!
Laatste reacties
Meegenomen. Lijkt me een heerlijk soeppie. Bedankt en fijn weekend, Ankie