Aziatische bloemkool

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2012

Heerlijke groente voor bij een Aziatisch (hoofd)gerecht, zoals bijvoorbeeld bij een curry.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Bloemkool
olie
blik kokosmelk (400ml)
rode curry pasta
vissaus (scheutje)
sojasaus (scheut)
gemberwortel, ong 2 cm (eventueel gemberpoeder, maar is minder smaakvol)
Teentje knoflook (optioneel)
Citroensap, een scheutje (mag ook uit een flesje)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan of wok, (houten)lepel

Voorbereiding

Snij de bloemkool in kleine roosjes. Schil de gemberwortel en rasp deze. Mocht je geen gemberwortel in huis hebben, kun je ook gemalen gemberpoeder (1 theelepel) gebruiken, maar vers heeft mijn voorkeur. Pers het teentje knoflook.

Bereidingswijze

Zet de koekenpan/wok op het vuur en doe er een scheut (olijf)olie in. Laat het heet worden en voeg de gember, knoflook en curry pasta toe. De hoeveelheid curry pasta is afhankelijk van hoe pittig je het gerecht wil hebben, ik gebruik meestal 1 a 2 theelepels.
Als dit kruidige mengsel begint te geuren voeg je de roosjes bloemkool toe. Deze bak je ongeveer 10 minuten mee op een middelhoog vuur.
Voeg dan het blikje kokosmelk, een scheutje vissaus(gebruik hiervan niet te veel!), scheutje citroensap en een scheut sojasaus toe. Laat dit pruttelen tot de kokosmelk ingedikt, en de bloemkool gaar is (ik schat 15 minuten in).

Om uit te proberen: Soms voeg ik ook 2 theelepels kardemonpoeder toe.

Eet smakelijk!

Serveertip

Bij een heerlijke Thaise curry, of alleen met rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten