Kip uit de romertopf / kleipot
- Fusion, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 05-10-2012
Kip uit de kleipot oftwel de romertopf
Ingrediënten
4 kippebouten of 8 kipdrumsticks150 gram ontbijtspek
1 blikje mexicaanse groenten
1 deciliter witte wijn
1 blikje tomatenpuree
1 blikje ananaspartjes
peper/zout
kerrie (massala)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 3157,75 kcal |
Koolhydraten | 71,87 g |
Eiwitten | 378,08 g |
Vetten | 138,41 g |
Benodigdheden
romertopfBereidingswijze
Zet de romertopf in het water (10 minuten). Bestrooi de
kippebouten met kerrie en wikkel ze in spek. Maak een sausje
van de wijn, 1 el kerrie, 1 blikje tomatenpuree, 1 tl
paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Leg de kippebouten
in de romertopf en giet hierover het sausje. Zet de romertopf in
een koude oven. De oven op 180 C, circa 40 min kip laten
garen(de tijd is afhankelijk van de grootte en hoeveelheid kip).
Dan de mexicaanse groenten en de ananasstukjes erbij. Weer
terug in de oven voor 10 a 15 minuten . Serveren met rijst.
Bron
recept van moeder/oma
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties