Kip uit de romertopf / kleipot

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-10-2012
  • Kip uit de romertopf / kleipot

    Kip uit de romertopf / kleipot

    Kip uit de romertopf / kleipot

Kip uit de kleipot oftwel de romertopf

Deel dit recept

Ingrediënten
4 kippebouten of 8 kipdrumsticks
150 gram ontbijtspek
1 blikje mexicaanse groenten
1 deciliter witte wijn
1 blikje tomatenpuree
1 blikje ananaspartjes
peper/zout
kerrie (massala)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3157,75 kcal
Koolhydraten 71,87 g
Eiwitten 378,08 g
Vetten 138,41 g
Benodigdheden
romertopf

Bereidingswijze

Zet de romertopf in het water (10 minuten). Bestrooi de
kippebouten met kerrie en wikkel ze in spek. Maak een sausje
van de wijn, 1 el kerrie, 1 blikje tomatenpuree, 1 tl
paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Leg de kippebouten
in de romertopf en giet hierover het sausje. Zet de romertopf in
een koude oven. De oven op 180 C, circa 40 min kip laten
garen(de tijd is afhankelijk van de grootte en hoeveelheid kip).
Dan de mexicaanse groenten en de ananasstukjes erbij. Weer
terug in de oven voor 10 a 15 minuten . Serveren met rijst.

Bron

recept van moeder/oma

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten