1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Kip uit de romertopf / kleipot

Kip uit de romertopf / kleipot

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-10-2012

Ingrediënten


4 kippebouten of 8 kipdrumsticks
150 gram ontbijtspek
1 blikje mexicaanse groenten
1 deciliter witte wijn
1 blikje tomatenpuree
1 blikje ananaspartjes
peper/zout
kerrie (massala)


Verder heb je nodig


Romertopf


Kip uit de kleipot oftwel de romertopf

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de romertopf in het water (10 minuten). Bestrooi de
kippebouten met kerrie en wikkel ze in spek. Maak een sausje
van de wijn, 1 el kerrie, 1 blikje tomatenpuree, 1 tl
paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Leg de kippebouten
in de romertopf en giet hierover het sausje. Zet de romertopf in
een koude oven. De oven op 180 C, circa 40 min kip laten
garen(de tijd is afhankelijk van de grootte en hoeveelheid kip).
Dan de mexicaanse groenten en de ananasstukjes erbij. Weer
terug in de oven voor 10 a 15 minuten . Serveren met rijst.

Bron

Recept van moeder/oma



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amandelboom


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amandelboom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top