Bruine bonen met rijst = BB met R
- Surinaams,
- 60-120 min.
- Geplaatst op 05-10-2012
Bruien bonen met rijst zoals mijn moeder die maakte.
Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes en wrijf ze in met zout. Bak ze lichtbruin in de hete boter, voeg dan de gesnipperde ui en knoflook en de in kleine stukjes gesneden rode peper toe en laat die vooral op een zacht vuur meefruiten. Tegen de
tijd dat de ui kleur krijgt voeg dan de tomaten toe, die eerst ontveld, dan ontdaan van vocht en in stukken gesneden zijn.
Nog weer enkele minuten laten bakken en dan een kopje water
toevoegen waarin de bouillonblokjes zijn opgelost. Laurier
erbij en zo alles laten sudderen, circa half uur. Bruine bonen
bijvoegen met evt vocht uit de pot. Royaal peper erbij en een scheutje ketjap en nog half uurtje sudderen. Serveer met rijst.
Bron
recept van moeder/oma
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties