Witlofsalade met gebraden rollade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-10-2012

Een heerlijke lichte en zomerse salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gram gebraden rollade in dunne plakjes; 4 witlofstronkjes; 2 rijpe nectarines, gewassen; 4 eetlepels munt

Voor de dressing: 1 theelepel mosterd; 2 eetlepels citroensap; 1 eetlepel sinaasappelsap; zout; peper; 1 theelepel honing; 3 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een schone afsluitbare jampot en schud flink door. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en haal de blaadjes los.

Snijd de nectarines door en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

Schep de dressing om met de witlofblaadjes, nectarineplakjes en munt.

Verdeel de plakjes rollade over 4 borden en schep er de salade in een bergje in het midden op.

Bron

Keurslager

Serveertip

Voor een complete lunch of lichte maaltijd serveren met brood of frites.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten