tajine gehaktballetjes met ei
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
Dit recept heb ik van de Opa van een vriend van me. Heb het al talloze keren klaargemaakt en het blijft heerlijk. ook makkelijk voor te bereiden zodat je nog genoeg tijd heb om met je gasten te zitten.
(foto`s volgen nog.)
Ingrediënten 4 personen
600 g. Gehakt naar keuze.1 ui fijn gesnipperd
2 el. fijn gehakte koriander
2 el. fijngehakte peterselie
1 tl. zwarte peper
4 tl. paprika poeder
2 tl. komijn poeder
2 teentjes fijn gehakte knoflook
1 tl. kaneelpoeder
1/2 tl. zout
4 el. olijf olie
1 blik tomatenblokjes in saus
4 eieren
1/2 spaanse peper
ciabatta
aioli of huisgemaakte knoflooksaus
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 733,19 kcal |
Koolhydraten | 37,77 g |
Eiwitten | 42,12 g |
Vetten | 45,05 g |
Benodigdheden
tajine
Voorbereiding
Meng de ui, koriander, peterselie, peper, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflook, kaneelpoeder, spaanse peper (zaden verwijderen) en het zout. en kneed de helft hiervan door het gehakt.
Bereidingswijze
Zet de tajine op laag vuur en verwarm de olie. Voeg de tomatenblokjes met het sap en de rest van het kruidenmengsel toe en zet de deksel op de tajine.
Laat het tomatenmengsel zachtjes 5-7 minuten koken. Draai in de tussentijd kleine gehaktballetjes van het gehakt (ter grote van een golfballetje) schep ze door de tomatensaus en laat ze op laag vuur 30 minuten gaar worden (tussen tijds na een kwartier even draaien). Maak na het half uur 4 plaatsen tussen te balletjes en het sap en breek de eieren ertussen. Zet de deksel weer op het tajine en na 7 min. zijn de eieren gestold maar is het dooier nog een beetje vloeibaar. serveer direct. (vergeet de ciabatta niet op tijd in de oven te doen.)
Bron
opa`s recept
Serveertip
smeer een beetje aioli of huisgemaakte knoflook saus op een sneetje ciabata doe hier een stukje gehaktbal met saus op en smullen maar!