tajine gehaktballetjes met ei

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 04-10-2012
  • tajine gehaktballetjes met ei

    Tajine gehaktballetjes met ei

    Tajine gehaktballetjes met ei

  • tajine gehaktballetjes met ei

    Tajine gehaktballetjes met ei

    Tajine gehaktballetjes met ei

Dit recept heb ik van de Opa van een vriend van me. Heb het al talloze keren klaargemaakt en het blijft heerlijk. ook makkelijk voor te bereiden zodat je nog genoeg tijd heb om met je gasten te zitten.

(foto`s volgen nog.)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g. Gehakt naar keuze.
1 ui fijn gesnipperd
2 el. fijn gehakte koriander
2 el. fijngehakte peterselie
1 tl. zwarte peper
4 tl. paprika poeder
2 tl. komijn poeder
2 teentjes fijn gehakte knoflook
1 tl. kaneelpoeder
1/2 tl. zout
4 el. olijf olie
1 blik tomatenblokjes in saus
4 eieren
1/2 spaanse peper
ciabatta
aioli of huisgemaakte knoflooksaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
tajine

Voorbereiding

Meng de ui, koriander, peterselie, peper, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflook, kaneelpoeder, spaanse peper (zaden verwijderen) en het zout. en kneed de helft hiervan door het gehakt.

Bereidingswijze

Zet de tajine op laag vuur en verwarm de olie. Voeg de tomatenblokjes met het sap en de rest van het kruidenmengsel toe en zet de deksel op de tajine.

Laat het tomatenmengsel zachtjes 5-7 minuten koken. Draai in de tussentijd kleine gehaktballetjes van het gehakt (ter grote van een golfballetje) schep ze door de tomatensaus en laat ze op laag vuur 30 minuten gaar worden (tussen tijds na een kwartier even draaien). Maak na het half uur 4 plaatsen tussen te balletjes en het sap en breek de eieren ertussen. Zet de deksel weer op het tajine en na 7 min. zijn de eieren gestold maar is het dooier nog een beetje vloeibaar. serveer direct. (vergeet de ciabatta niet op tijd in de oven te doen.)

Bron

opa`s recept

Serveertip

smeer een beetje aioli of huisgemaakte knoflook saus op een sneetje ciabata doe hier een stukje gehaktbal met saus op en smullen maar!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

femjakeppel avatar
femjakeppel 29-08-2016

Al meerdere keren gemaakt blijft heel lekker

jiwi avatar
jiwi 17-04-2015

Ik heb gesmuld. Ik heb de tajine alleen in de oven gehad heb namelijk een inductiekookplaat en dat gaat ook prima!

riawes avatar
riawes 16-04-2015

Heb geen tajine maar neem je recept mee en ga het in de pan bereiden. Zal er vast niet minder om smaken.. Bedankt

landmeter avatar
landmeter 14-04-2015

voor de mensen die geen tajine hebben, gebruik een pan, zet deze in de oven op 90 graden, zonder deksel, wissel tussen warmte op de plaat en oven voor nagaring let op !! per kg 1,5 uur !

baly avatar
baly 14-04-2015

wat ziet dit er heerlijk uit bedankt voor het lenen

hermien_kg avatar
hermien_kg 14-04-2015

Ik heb geen tajine, maar kan dit ook in een gietijzeren braadpan? Ik zet het recept in ieder geval in mijn kookboek (als dat tenminste weer lukt) want het lijkt me heerlijk. Groetjes, Hermien

EvelienT01 avatar
EvelienT01 29-03-2015

Heerlijk recept, de knoflooksaus of ailo vind ik overbodig. Het brood dippen in de tomatensaus is al heerlijk, daar heb ik wel wat meer rode peper en knoflook doorheen gedaan. Smullen!

Fredje2412 avatar
Fredje2412 03-12-2013

Was voor mij de eerste keer dat ik met een tajine kookte, maar ik ga dit zeker vaker eten. Het was heerlijk!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten