Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pittige mie of mihoen met groenten en gedroogde tomaten

Pittige mie of mihoen met groenten en gedroogde tomaten

Door: pwiggers

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2012

Ingrediënten 4 personen


250 gram mihoen
1 eetlepel sesamolie
3 cm verse gember, gehakt
3 tenen knoflook, gehakt
3 eetlepels neutrale olie
4 stengels lente-ui, in dunne ringetjes (ik heb in plaats hiervan prei gebruikt)
1 à 2 rode pepers, gehakt
1 afgestreken eetlepel suiker
een handje geraspte wortelsliertjes (ik heb een wortel fijn gehakt)
200 gram taugé, schoon gemaakt
5 eetlepels lichte sojasaus
5 gedroogde tomaatjes in olie, in flintertjes (dus geen dubbele stukken!)
2 eetlepels gehakte pinda`s (heb ik laten vervallen)
(handvol korianderblad) (ik heb bij gebrek hieraan 1 theelepel gemalen koriander aan de mihoen toegevoegd)


Verder heb je nodig


Wok
snijplank
scherp mes

Mihoen met gedroogde tomaten in de pan
Mihoen met gedr.tomaten en gemar. rumpsteak

Verrukkelijk!

Mihoen in de pan. (foto, Louise)

Pittige mihoen + reepjes vlees op het bord. (foto, Louise)


Wat was dit lekker!!! Bij bijna elke hap zeiden Rob en ik: "MMMM". Nooit gedacht dat de gedroogde tomaatjes zo`n smaaksensatie zouden veroorzaken. Echt een aanrader!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid de mihoen zoals de verpakking aangeeft, maar spoel hem daarna meteen koud om hem niet te gaar te laten worden.
Laat uitlekken en meng met de sesamolie.Fruit de gember en knoflook in de neutrale olie tot de knoflook licht bruin wordt. Voeg bijna alle lente-ui (in mijn geval de fijn gesneden prei), Spaanse peper, suiker, de wortelrasp en de helft van de taugé toe en roerbak 1 minuut. Doe er de mihoen, sojasaus en gedroogde tomaat bij en warm grondig door. Bestrooi met de resterende lente-ui, taugé, eventueel pinda`s en koriander. (de laatste 2 ingrediënten heb ik niet gebruikt).

Serveertip

Heel lekker met:mijn recept :

Pittige-oosters-gemarineerde-reepjes-rumpsteak-of-biefstuk

Bron

Aangepast recept van Onno Kleijn, culinair journalist



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top