Spinazie ovenschotel met fusilli en spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Heerlijk gerecht, wat toch makkelijk te bereiden is. Wel erg vullend!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram (diepvries)spinazie
500 gram fusilli
250 gram spekreepjes
Knoflookpoeder
125 ml crème fraiche

75 ml melk
3 eieren
zout
peper
knoflookpoeder
100 gram geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de Fusilli in ruim kokend water, met een snufje zout erdoor. Warm ondertussen de spinazie op, voeg als het opgewarmd is de crème fraiche toe en wat knoflookpoeder. Roer goed door en laat dit nog even opwarmen. Bak de spekjes (zonder braadboter).
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Schenk vervolgens de melk in een kom. Doe hierbij de eieren en de geraspte kaas. Voeg vervolgens zout, peper en knoflookpoeder toe. (Dit laatste mag best royaal). Roer dit goed door met een garde.

Giet de fusilli af. Doe ongeveer de helft hiervan in een ovenschaal. Meng dan de spekjes door de spinazie. Schenk vervolgens dit mengsel over de fusilli in de ovenschaal. Strooi dan de rest van de fusilli eroverheen.
Nu giet je het mengsel van melk, eieren etc. eroverheen.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat dit 25-30 minuten bakken.

Eet smakelijk!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ellenr7 avatar
ellenr7

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten