Entrecôte of biefstuk à la Bordelaise

  • Frans, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2012
  • Entrecôte of biefstuk à la Bordelaise

    Entrecôte of biefstuk à la Bordelaise

    Entrecôte of biefstuk à la Bordelaise

Heerlijk zachte biefstuk of entrecôte met een zalige saus van rode wijn met sjalotjes. Smullen!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 entrecôtes of 2 goede biefstukken
2 eetlepels olie
peper en zout
2 eetlepels bloem
4 sjalotjes
1/4 ltr bordeaux of andere lekkere rode wijn
2 theelepels tijm
1 theelepel honing of suiker
20 gram boter + 1 eetlepel
20 gram bloem
eventueel een scheutje madeira
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kleine en grote koekenpan

Voorbereiding

Saus:
Maak de sjalotjes schoon en snij deze in dunne schijfjes.
Verhit de eetlepel boter en bak hierin de sjalotjes glazig. Voeg de wijn en de tijm toe. Breng de saus aan de kook en laat de saus plm. 5 minuten zachtjes koken.
Maak op smaak met peper, zout en honing of suiker.
Smelt de overige boter. Voeg de bloem toe en roer goed tot alle klontjes zijn verdwenen. Voeg nu beetje bij beetje de wijn/sjalottensaus erbij. Blijf roeren. Breng de saus op smaak met peper, zout en honing en eventueel een scheutje madeira.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan.
Kruid de entrecôtes of biefstukken met peper en zout. Haal ze aan beide zijden door het bloem.
Bak de entrecôtes aan beide zijden 2 - 4 minuten (afhankelijk van de dikte en je smaak).
Verdeel de saus over het vlees.

Bron

een beetje van mezelf en een beetje van internet

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en Gebakken-spruitjes-met-tijm-en-honing

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 06-10-2012

Dit is de 2e die ik meeneem, dank je wel Petra op naar de volgende! Groetjes, Louise

Fressnapf avatar
Fressnapf 04-10-2012

Nu moet je stoppen hoor uitslover want krijg vreselijke trek! Die saus lijkt me super lekker. Ga ik testen. Grt. Alex.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten