Super lekkere pittige Zigeunerschnitzel schnitzel met paprikasaus

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2012
  • Super lekkere pittige Zigeunerschnitzel schnitzel met paprikasaus

    Super lekkere pittige Zigeunerschnitzel schnitzel met paprikasaus

    Super lekkere pittige Zigeunerschnitzel schnitzel met paprikasaus

  • Super lekkere pittige Zigeunerschnitzel schnitzel met paprikasaus

    Super lekkere pittige Zigeunerschnitzel schnitzel met paprikasaus

    Super lekkere pittige Zigeunerschnitzel schnitzel met paprikasaus

Zo lekker heb ik nog nooit een Zigeunerschnitzel gegeten. Zelfs niet in een restaurant.
Het vlees was heerlijk zacht en de saus lekker pittig. Een heerlijk stukje vlees!!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 schnitzels (kalfsschnitzel is het lekkerste, maar varkensschnitzel is ook heel lekker!)
1 rode, groene en gele paprika
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel boter
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel pittige paprikapoeder en eventueel
Chilipoeder naar smaak
1 flink glas witte wijn
1 kopje bouillon (kan van blokje of poeder)
zout, peper
2 theelepeltjes suiker
2 eetlepels bloem
3 eetlepels olie om te bakken
2 eetlepels madeira (in keukenflesjes te koop) (kan eventueel zonder, maar maakt het wel erg lekker!)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 546,09 kcal
Koolhydraten 40,52 g
Eiwitten 26,83 g
Vetten 23,58 g
Benodigdheden
Bakplaat of ovenschaal
plastic zak
plastic folie
deegrol of zware pan
2x koekenpan

Bereidingswijze

Maak de paprika`s schoon en snij ze in vieren. Leg de paprika`s met de schil naar boven op een bakblik of in een ovenschaal (zie foto) en zet ze onder een hete grill of in een het oven tot de paprika`s zwart worden. Doe de paprika`s in een plastic zak die je dicht bindt. Als de paprika`s wat zijn afgekoeld kun je de vellen er zo aftrekken. Snij de paprika`s in repen.
Pel de ui en de knoflook en snipper deze.
Verhit de boter in de Koekenpan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit al roerend even mee.
Blus dit af met de wijn. Laat inkoken. Voeg dan de bouillon en de repen gegrilde paprika toe. Maak op smaak met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en suiker. Laat de saus plm. 5 - 10 minuten zachtjes koken. Voeg een scheutje madeira toe aan de saus.Haal de schnitzels plm. 1 uur tevoren uit de koelkast.
Leg de schnitzels tussen plastic folie. Sla ze met behulp van een ware pan of deegrol goed plat.
Kruid de schnitzelz met peper en zout en haal ze aan beide zijden door het bloem.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzels snel aan beide zijden plm. 2 minuten.

Bron

Iets aangepast recept Essen & Trinken okt. 2012

Serveertip

Dien de schnitzels op met de paprikasaus!
Heerlijk met aardappelpuree en bijvoorbeeld sperziebonen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 04-06-2020

Blij te horen dat mijn recept in de smaak is gevallen Els. En bedankt voor je tip mbt het ontvellen van de paprika's. Ga ik zeker doen. Groetjes, Petra

meeuw405 avatar
meeuw405 03-06-2020

Even nog een tip, de paprika gehalveerde n in magnetronfolie gewikkeld en 3 min op hoogste stand even laten staan en afspoelen onder koud water kun je zo de vel eraf halen.

meeuw405 avatar
meeuw405 03-06-2020

Gisteren deze saus gemaakt en was echt heerlijk. Smulgroet Els

pwiggers avatar
pwiggers 01-07-2018

Ook een goed idee Farfalla. Fijn dat de schnitzel zo goed heeft gesmaakt. Groetjes, Petra

Farfalla_ avatar
Farfalla_ 26-06-2018

heb de saus gemaakt zonder de geroosterde paprika, ook dan was ie heerlijk. bedankt!

pwiggers avatar
pwiggers 28-11-2017

Reactie van pnaaktge367 zegt op 28 november 2017 00:57:19: Heerlijke schnitzel gegeten vanavond met heerlijke saus. Heb de paneermeel gemengd met een eetlepel gerookt paprika poeder en theelepel,knoflook,ui en marjoraanpoeder. Verder heb ik de paprika niet ontvelt wel even zacht geroosterd Lekker met gepofte aardappel en had nog restant gegratineerde spruitjes. Thnx voor dit heerlijke recept

pwiggers avatar
pwiggers 27-11-2017

pnaaktge367 de paprikapoeder en chilipoeder gaan in de saus. Was niet helemaal duidelijk in het recept. Inmiddels heb ik het recepr aangepast. Dank je wel. Het zijn echt verrukkelijke schnitzels !! Groet, Petra

pnaaktge367 avatar
pnaaktge367 27-11-2017

Petra lijkt me heerlijk recept, waar gebruik je de paprika en chilipoeder op de schnitzel of in de saus?

marie-france avatar
marie-france 04-11-2012

Hoi Petra, deze ga ik proberen. Zien erg heerlijk uit! Groetjes, Marijke

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 04-11-2012

Petra; Vanavond heb ik de Zigeunerschnitzel gemaakt en Richard en ik hebben ervan gesmuld. Heel lekker met de geroosterde paprika`s. Ik heb het opgediend met puree en peultjes. Nou dat maken we nog wel eens. Groetjes, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten